חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בכליל

(3 תוצאות)
נותן שירות באזור כליל
שווארמת האחים
שווארמת האחים
טלפון: 076-8107292
ירכא 87 5, ירכא
פתוח עד השעה: 00:00
שווארמת האחים - מציעים מגוון רחב של בשרים החל משווארמה, פלאפל, שניצלים, פרגיות, קבב, חזה עוף ועוד. בעלי ותק ומוניטין רב בתחום. שירות אדיב, מקצועי ולשביעות רצונו של כל לקוח.
נותן שירות באזור כליל
ציקן בגט
ציקן בגט
טלפון: 076-8608152
גדיידה מכר
פתוח עד השעה: 00:00
ב"ציקן בגט" - מבחר ענק של מאכלים טעימים: מגוון מוקפצים מיוחדים, צלי בקר, שווארמה, תוספות ועוד. אירועים עד 60 איש. בנוסף, בצמוד למסעדה ברשותינו גן אירועים עד 1000 איש. נמצאים בגדיידה מכר. שירות אדיב ויחס אישי לכל לקוח.
נותן שירות באזור כליל
שווארמה אל אמיר
שווארמה אל אמיר
טלפון: 076-8620852
כפר גדיידה, גדיידה מכר
פתוח עד השעה: 16:00
הנסיך אירועים בע"מ קייטרינג ברמה גבוהה ביותר - כשר - ניתן למצוא אצלנו מגוון של בשר טרי, עופות ומוצרים נוספים באיכות הגבוהה ביותר. אטליז הבשר שלנו ברמה גבוהה וחנות של שווארמה איכותית והכי טעימה. בואו לטעום! בנוסף בשר על האש, פרגיות מעולות, תמיד נקי וטעים. צוות מקצועי ואדיב

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בכליל: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה