חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה בבת ים

(3 תוצאות)
נותן שירות באזור בת ים
שנקר בשרים בד"צ
שנקר בשרים בד"צ
טלפון: 076-8164634
שנקר 48, חולון
בתאום מראש
שנקר בשרים, מבחר בשרים על האש לבחירתכם, פלאפל, שווארמה, סלטים כיד המלך ותפריט עשיר טעים ומגוון. משלוחים לכל האזור.
נותן שירות באזור בת ים
שווארמה גרלה
שווארמה גרלה
טלפון: 076-8117917
שמוטקין בנימין 1, ראשון לציון
בתאום מראש
שווארמה גרלה הכי טעימה בכל העיר. מחבר בשרים על האש, פלאפל,סביח,שקשוקה ועוד.... למשלוחים חייגו-כשר
נותן שירות באזור בת ים
שיפודי- נתנאל
שיפודי- נתנאל
טלפון: 076-8118156
בנימין שמוטקין 8, ראשון לציון
ייפתח בשעה: 11:00
שיפודי נתנאל, שמחים וגאים להגיש לכם תפריט מגוון מהמטבח הישראלי והבוכרי לצד סלטים טריים שנעשים במקום.המסעדה מציעה חדר VIP מפנק לאירועים מ-40 עד 90 איש. ,מסעדת בשרים ומטבח בוכרי.שפע עשיר של בשרים, עסקיות בישיבה במקום, מגוון דילים, ויריד אוכל מוכן בכל יום שישי לשבת, מסעדה כשרה להזמנות חייגו *9089

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה בבת ים: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה