חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה באזור אשקלון הנגב המערבי והסביבה

(13 תוצאות)
נותן שירות באזור אשקלון הנגב המערבי והסביבה
הפלאפל של איתן
הפלאפל של איתן
טלפון: 076-8019749
שד הרצל 62, אופקים
פתוח עד השעה: 22:00
״עשיתי הזמנה טלפונית, לקח קצת זמן לתפוס אותם , בסופו של דבר המנות היו מוכנות מהר וגם טעימות!!״
נותן שירות באזור אשקלון הנגב המערבי והסביבה
שוארמה ראש העיר
שוארמה ראש העיר
טלפון: 076-8022638
הרצל 31, אשקלון
פתוח עד השעה: 01:00
״אני מזמינה הרבה עבור אנשים, אז זה מה שאני שומעת מהם, האוכל די טעים, שירות של השליחים גם בסדר ניקיון של המנות המגיעות טוב, והמחירים עולים בתדירות. תודה על הכל אנו נמשיך להזמין דרככם.״
נותן שירות באזור אשקלון הנגב המערבי והסביבה
ביג פלאפל שווארמה
ביג פלאפל שווארמה
טלפון: 076-8612244
אזור תעשיה ומלאכה 735, אשקלון
פתוח עד השעה: 23:00
ב"ביג פלאפל שווארמה" תמצאו שווארמה מכל הסוגים, פלאפל טרי, מגוון סלטים עשיר, חומוס פול ועוד. שירות אדיב ומקצועי.
שווארמה בובלילשווארמה בובליל
(1 המלצות)
ד"ר סמלו יוסף 43, נתיבות
בתאום מראשאכלתי הרבה שווארמות כזאת עוד לא טעמתי
גלריהגלריה
שווארמה איציקשווארמה איציק
המלאכה 6, קרית גת
שוק עירונישוק עירוני
שוק עירוני 71, נתיבות
שוארמה בתחנת גריל ישארשוארמה בתחנת גריל ישאר
דרך הדרום 11, קרית גת
שאוורמה בית קמאשאוורמה בית קמא
בית קמה 9000, בית קמה
שווארמה טורושווארמה טורו
דרך הדרום 20, קרית גת
מ.ז אליקוס שווארמה ושיפודים בע"ממ.ז אליקוס שווארמה ושיפודים בע"מ
אלי כהן 21, אשקלון
שווארמה שמשונישווארמה שמשוני
יוהנסבורג 49, אשקלון
אליקוסאליקוס
(3 המלצות)
אלי כהן, אשקלון
פתוח עד השעה: 00:00פצצההה

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה באזור אשקלון הנגב המערבי והסביבה: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה