חיפוש עסקים
חיפוש אנשים
arrow-down-menu
איזה עסק למצוא לך?
autocomplete right icon

שווארמה באזור אילת והערבה

(10 תוצאות)
נותן שירות באזור אילת והערבה
מנה מנה אילת
מנה מנה אילת
טלפון: 076-8162516
פנינת אילת 1000, אילת
בתאום מראש
״אחלה שווארמה״
נותן שירות באזור אילת והערבה
פאלפל שווארמה הלב הרחב
פאלפל שווארמה הלב הרחב
טלפון: 08-6371919
שדרות התמרים 478, אילת
ייפתח בשעה: 11:00
פלאפל שווארמה הלב הרחב - עסק משפחתי הקיים משנת 1978, מתמחים בגריל פחמים של כל סוגי הבשרים. מגוון הסלטים והתוספות מכל הסוגים! טעים, טרי ומיוחד! קיימת כשרות במקום.
נותן שירות באזור אילת והערבה
שווארמת האומן - כשר
שווארמת האומן - כשר
טלפון: 050-4001127
הסתת 16, אילת
בתאום מראש
אצלנו תמצאו שווארמה פרגית, פלאפל ומבחר גדול של בשרים על האש. מקומות ישיבה ומשלוחים בכל האיזור. כשר למהדרין. נמצאים במתחם ביג אילת. שווארמה על האש
פלאפל שווארמה הלב הרחב בפלאפל שווארמה הלב הרחב ב
אילת 477, אילת
שווארמה בראכהשווארמה בראכה
שדרות התמרים 1, אילת
נור מסעדות בע"מנור מסעדות בע"מ
מרכז תיירות 8844, אילת
שוארמת האומן קובישוארמת האומן קובי
(1 המלצות)
הסתת 16, אילת
מקום נקי מאוד מאוד
פלאפל שווארמה הלב הרחב בע"מפלאפל שווארמה הלב הרחב בע"מ
אילת 477, אילת
שווארמה בראכהשווארמה בראכה
מלון סנפיר 1000, אילת
ע.ח שווארמה עומר בע"מע.ח שווארמה עומר בע"מ
שדרות התמרים 1, אילת

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה באזור אילת והערבה: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.  
 

המשך קריאה