שבועות – חג חקלאי

שלושת הרגלים, חלק מחגי ישראל, הם חגים חקלאיים. 
סוכות הוא זמן הבציר ואיסוף פירות הקיץ, פסח הוא זמן הזריעה, האביב והלבלוב, ואילו שבועות הוא הזמן בו קוצרים את החיטה שנזרעה עם תום החורף. 

  • שבועות הוא גם הזמן שבו מבשילים פירות הקיץ הראשונים – הביכורים, והזמן בו הכבשים והעיזים ממליטות את הטלאים והגדיים. בזמן זה מתחילה ההנקה, ויש אומרים שמכאן בא הקשר לחלב ולמאכלי חלב. 

האם יש סיבות נוספות לאכילת מאכלי חלב בשבועות?

שבועות הוא גם חג מתן תורה, ובחג הזה נהגו היהודים להיטהר ולבוש לבן – צבע שמסמל את הטוהר. 

  • החג נצבע לבן, והיות וכך, שידכו אותו גם לחלב ולמאכלי חלב. 

כל השידוך הזה, אגב, הוא שידוך או חיבור של הדור האחרון פחות או יותר, ומבוסס לא מעט על מהלכים שיווקיים של המחלבות הגדולות. 

אז איפה נחגוג את שבועות, חג הגבינות?

מחלבות קטנות

בישראל – לכל אורכה – יש אין ספור מחלבות קטנות. 
מחלבות אלה שומרות חלק גדול מאוד מהגבינה שלהן לשבועות, כיון שאז עולה בצורה משמעותית הדרישה לגבינה. 

  • כמעט כל מחלבות הבוטיק פתוחות בחג וסביב החג ובמיוחד לפניו, ומציעות ביקורים, הדגמות של ייצור גבינה ואפילו חליבה. 

מחלבות גדולות

המחלבות הגדולות פותחות את שעריהן לסיורים מורחבים ופעילויות מיוחדות.

  • כדאי מאוד לעקוב אחרי הפרסומים של מרכזי המבקרים השונים, כיון שהם מפרסמים גם פעילויות חג שמיועדות לילדים ולמשפחות ואינן זמינות בשגרה. 

מסעדות חלביות

בארץ יש לא מעט מסעדות חלביות וצמחוניות שמנצלות את החג לחגיגות מיוחדות. 

  • בתקופה הזו תמצאו לא מעט מבצעים וארוחות מיוחדות במסעדות, מנות מיוחדות ואפילו צ'ופרים, שכל מטרתם היא להביא אתכם למסעדה ולחגוג בה את החג. 

שבועות, גבינה, יין ובירה

היות והחג מחובר כל כך לגבינה, והוא נחגג בתחילת הקיץ, כשחם, נהוג ללוות אותו ביין לבן ובבירה. 

  • יין לבן מתאים מאוד לגבינות צעירות, קלות וגבינות עיזים שונים. יקבים רבים מוציאים יינות לבנים חדשים ומרכזי המבקרים שלהם פתוחים בחג. 
  • בירה – שהיא מוצר קרוב מאוד לגבינה מבחינת העשייה שלה – מתאימה לא רק לגבינות קלות, אלא גם לגבינות מתיישנות וקשות, בעלות טעמים חזקים ואפילו חריפים; כדאי לקחת פלטת גבינות וכמה בירות טובות, ולצאת לחגוג בפיקניק ביער או בחוף הים.

צריכים גבינות לערב שבועות? היכנסו עכשיו לקטגוריית רשתות מזון ומכולות באתר b144.