לייצור רהיטים משתמשים בכמה סוגי חומרים, חלקם טבעיים, כלומר עץ, מתכת או זכוכית, וחלקם מעשה ידי אדם: בין אם מבוססי עץ ובין אם חומרים פלסטיים שונים. 

עץ מלא – המצאה ישראלית

"ריהוט עץ מלא" הוא כינוי שהומצא בארץ, ומתאר פשוט ריהוט שעשוי כולו מעץ טבעי. עץ, שמלבד טיפול שישמור על התכונות שלו בתנאי לחות או יובש קיצוניים, שימנע תקיפה על ידי מזיקים ואולי תיקון נקודתי של עיניים, לא עבר שום שינוי במבנה הפנימי שלו.
רהיטים שעשויים כהלכה מעץ "מלא", איכותי וחזק, הם רהיטים עמידים לשנים רבות, אבל גם יקרים יותר, בגלל עלות החומר והעיבוד שלו. 

כל השאר

כל השאר יכולים להיות חומרים מבוססי עץ, כמו לבידים שונים ומה שנקרא "סנדוויץ'", סיבית, מזונית, MDF ופלסטיק, ושפע המצאות אחרות, מעשה ידי אדם.
חלק מהחומרים האלה – אם בונים בהם בצורה טובה ומשתמשים בהם נכון – יכולים לשמש לבניית רהיטים יפים מאוד ואפילו עמידים. אולי לא כמו עץ 'מלא', אבל יחזיקו מספר שנים. 
אם, למשל, אתם מחפשים מיטת ילדים שתשתמשו בה חמש או שש שנים, בהחלט ייתכן שניתן להסתפק ברהיט שמיוצר מחומר כזה, איכותי. 

אז רגע: ועץ מלא משולב?

אין דבר כזה, באמת. יש עץ מלא – ויש כל השאר. 
אלא מה?
לעיתים קרובות מוכרים רהיט שחלקו עשוי מעץ וחלקו עשוי למשל MDF – חומר חזק וקשיח, שניתן לבנות ממנו דפנות מיטה, דלתות ארונות ועוד. 
חלק מהיצרנים והסוחרים החליטו לקרוא לרהיטים כאלה "רהיטי עץ מלא משולב" כדי ליהנות מהיוקרה והתדמית של עץ מלא ולא להיתפס בבלוף, כשיבואו לקוחות ויתלוננו על כך שחלק מהרהיט עשוי חומר אחר. 
חשוב לומר: רהיט עץ מלא משולב יכול להיות רהיט טוב – אם הוא בנוי נכון והיטב, מחומרים טובים – אלא שיש מי שיאמר שהכינוי הוא לכאורה מטעה.

ממה להיזהר, כשקונים רהיט "עץ מלא משולב"?

חשוב לבדוק מהו חלקו של העץ בתוך המכלול הזה שנקרא "מלא-משולב". 
ניקח למשל מיטה: דפנות המיטה וראש המיטה עשויים להיות מיוצרים מ- MDF, ואילו סרגלי הבסיס למזרון – מעץ אורן. 
האם זה הופך את המיטה למיטת "עץ מלא משולב"?
לכאורה כן, אלא שהתקן קובע שהבסיס לכל מיטה חייב להיות עשוי עץ ממילא, כך שאתם לא מקבלים כאן שום דבר מיוחד, או כשה ששווה לשלם עליו הרבה יותר מסתם מיטה שעומדת בתנאי התקן. 

מחפשים רהיטים? היכנסו לאתר b144 ובחרו מתוך מגוון חנויות רהיטים בקרבת מקום מגוריכם לפי אזור והמלצות גולשים