המתכון הבא מיועד לתבנית 20-22 ס"מ, לאפיה בתנור בחום של 180 מעלות.
מרכיבים
למילוי
- 1 ק"ג תפוחים חמצמצים או שילוב של סוגי תפוחים שונים
- 140 גרם סוכר חום יבש
- ½ כפית קינמון
- קורט מייס או מוסקט מגורר
- 3 כפות קמח רגיל
לבצק
- 225 גרם חמאה רכה
- 50 גרם אבקת סוכר ועוד קצת לקישוט
- 2 ביצים
- 350 גרם קמח רגיל
- שמנת לקצפת או חמוצה
הכנה
מכינים את המילוי:
- במכשיר מתאים או סכין טורנה, מגלענים את התפוחים.
- חותכים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ לערך. מניחים על מגבת מטבח.
- מערבבים את הקמח עם הסוכר והקינמון.
מכינים את הבצק:
- אם צריך, חותכים את החמאה לקוביות גדולות ואז טורפים אותה עם הסוכר לקבלת מאסה קלה, בהירה. מוסיפים ביצה אחת + חלמון (שומרים את הלבן) ומערבבים פנימה לקבלת מאסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח – שליש בכל פעם ומערבבים אותו כף שמתקבל מרקם גושי יחסית.
- לאחר שהכנסתם את כל הקמח, מעבדים בידיים לקבלת בצק אחיד.
- יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך ¾ שעה.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- משמנים את התבנית. אפשר לפזר מעט סוכר בתחתית.
- מרדדים 2/3 מהבצק לעיגול שישמש לכיסוי בסיס התבנית והשוליים. מניחים בתבנית ומהדקים מעט, בלי לקרוע אותו.
- מרדדים את השליש הנותר ל"מכסה" בקוטר שיקיף את כל התבנית ועוד מעט – כ- 28 ס"מ.
- את התפוחים מייבשים במגבת (יכול להיות שהם הפרישו נוזלים) ומערבבים בתערובת הסוכר והקינמון.
- מעבירים את התפוחים לתבנית האפייה, מפזרים על הבסיס ומהדקים את המילוי.
- את שולי הבצק מברישים במעט מים כדי להדביק אליהם את המכסה:
- מניחים את מכסה הבצק על הפאי ומהדקים סביב שולי הבצק והתבנית. אפשר לעשות באצבעות או במזלג ארוך – איך שנראה לכם יותר יפה.
- חותכים את שאריות הבצק שנותרו מסביב ויוצרים במכסה כארבעה או חמישה חתכים לא ארוכים מדי. מקציפים את חלבון הביצה ומברישים את הכל.
- אופים 45 דקות או עד שהמכסה נראה זהוב ויפה והוא מחזיר צליל חלול בהקשה
- מחכים 10 – 15 דקות לפני שפורסים ומגישים.
- רצוי להגיש עם קצפת בצד או שמנת חמוצה או עם גלידה וניל.
אוהבים פאי תפוחים? היכנסו למדור קונדיטוריות במדריך b144 וצאו לקניות!