המתכון הבא מיועד לתבנית 20-22 ס"מ, לאפיה בתנור בחום של 180 מעלות. 

מרכיבים

למילוי

  • 1 ק"ג תפוחים חמצמצים או שילוב של סוגי תפוחים שונים
  • 140 גרם סוכר חום יבש
  • ½ כפית קינמון
  • קורט מייס או מוסקט מגורר
  • 3 כפות קמח רגיל

לבצק

  • 225 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר ועוד קצת לקישוט
  • 2 ביצים
  • 350 גרם קמח רגיל
  • שמנת לקצפת או חמוצה

הכנה

מכינים את המילוי:

  1. במכשיר מתאים או סכין טורנה, מגלענים את התפוחים.
  2. חותכים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ לערך. מניחים על מגבת מטבח.
  3. מערבבים את הקמח עם הסוכר והקינמון.

מכינים את הבצק:

  1. אם צריך, חותכים את החמאה לקוביות גדולות ואז טורפים אותה עם הסוכר לקבלת מאסה קלה, בהירה. מוסיפים ביצה אחת + חלמון (שומרים את הלבן) ומערבבים פנימה לקבלת מאסה אחידה.
  2. מוסיפים את הקמח – שליש בכל פעם ומערבבים אותו כף שמתקבל מרקם גושי יחסית.
  3. לאחר שהכנסתם את כל הקמח, מעבדים בידיים לקבלת בצק אחיד.
  4. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך ¾ שעה.
  5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  6. משמנים את התבנית. אפשר לפזר מעט סוכר בתחתית.
  7. מרדדים 2/3 מהבצק לעיגול שישמש לכיסוי בסיס התבנית והשוליים. מניחים בתבנית ומהדקים מעט, בלי לקרוע אותו.
  8. מרדדים את השליש הנותר ל"מכסה" בקוטר שיקיף את כל התבנית ועוד מעט – כ- 28 ס"מ.
  9. את התפוחים מייבשים במגבת (יכול להיות שהם הפרישו נוזלים) ומערבבים בתערובת הסוכר והקינמון.
  10. מעבירים את התפוחים לתבנית האפייה, מפזרים על הבסיס ומהדקים את המילוי.
  11. את שולי הבצק מברישים במעט מים כדי להדביק אליהם את המכסה:
  12. מניחים את מכסה הבצק על הפאי ומהדקים סביב שולי הבצק והתבנית. אפשר לעשות באצבעות או במזלג ארוך – איך שנראה לכם יותר יפה. 
  13. חותכים את שאריות הבצק שנותרו מסביב ויוצרים במכסה כארבעה או חמישה חתכים לא ארוכים מדי. מקציפים את חלבון הביצה ומברישים את הכל.
  14. אופים 45 דקות או עד שהמכסה נראה זהוב ויפה והוא מחזיר צליל חלול בהקשה
  • מחכים 10 – 15 דקות לפני שפורסים ומגישים. 
  • רצוי להגיש עם קצפת בצד או שמנת חמוצה או עם גלידה וניל. 

אוהבים פאי תפוחים? היכנסו למדור קונדיטוריות במדריך b144 וצאו לקניות!