אצל רובנו יושבת ההנחה שאם רוצים להרשים יש ללכת על קינוחים מורכבים ומתוחכמים שלא רק הבטן תאהב, אלא גם העיניים. זו אמנם הנחה נכונה אך לא חד משמעית.
בין מתכון למתכון, הופתענו לגלות שעוגות טעימות לא חייבות להיות עמוסות מרכיבים או קשות להכנה.
הנה לכם מקרה שבו שלושה מצרכים בלבד הניבו עוגה שתרשים גם את המבוגרים שבחבורה למרות שלא מדובר בהפקת קונדיטוריה מורכבת.

עוגת נוטלה – מתכון

כשרות: פרווה
זמן הכנה: 10 דקות
זמן אפייה: 20 דקות
כמות: 12 מנות

מרכיבים

  • 5 ביצים בינוניות
  • 250 גרם נוטלה
  • 2 כפיות אבקת קקאו (לא ממותקת)

 

גבר מקציף ביצים להכנת עוגת נוטלה ללא גלוטן

היכנסו למדריך העסקים של B144 ומצאו קונדיטוריה קרובה לעוגות מעוצבות ומיוחדות

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפיה קטנה (20 ס"מ קוטר לכל היותר).
  2. בקערת מיקסר, מקציפים את הביצים במהירות בינונית - גבוהה במשך כשש דקות. חשוב מאוד שהביצים ישלשו את הנפח שלהן - ולא פחות מזה. לא צריך לנסות להגיע לקצף, אבל הנפח חייב לעלות במידה זו, כיון שהביצים המותפחות תומכות בעוגה ויוצרות את הנפח שלה.
  3. מפזרים את הקקאו מעל לקציפת הביצים ומניחים בצד.
  4. מעבירים את הנוטלה לקערה שמתאימה למיקרו ומחממים על עוצמה גבוהה במשך 30 שניות.
  5. בלקקן גומי גדול או כף גדולה אחרת, מעבירים שליש מתערובת הביצים לקערת הנוטלה המומסת (אם היא לא נוזלית, תנו לה עוד 10 שניות במיקרו) וקפלו בעדינות ככל האפשר כדי לא לשבור את תערובת הביצים.
  6. ערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה ואז הכניסו שליש נוסף. חזרו על תהליך הקיפול עם שליש זה ועם השליש שנותר.
  7. צקו את התערובת לתבנית ואפו את העוגה במרכז התנור במשך 20 דקות.

הניחו לעוגה להתקרר לפני חילוצה מהתבנית, פריסתה והגשתה.