חשוב שתדעו שאין ממה להילחץ: המתכון הבא אינו קשה להכנה. הקפידו על ההוראות וגם אתם תוכלו ליהנות מעוגיות שושנים נימוחות, שבהן המרנג גולש לו בזמן האפייה החוצה, והופך פריך וטעים; מעין ניגוד מוחלט לאווריריות ורכות הבצק.

את המצרכים לעוגיות אלה אפשר למצוא בכל סופר. אין כאן משהו חריג או יוצא דופן, ולא חייבים לגשת לחנות מיוחדת לצרכי אפיה, למשל.
מה שכן, אם אתם רוצים שהתוצאה תהיה כמו זו של מאפיות טובות, הקפידו על קירור הבצק לפי ההוראות. בנוסף, אתם יכולים להוסיף כמה טיפות של תמצית טעם לבצק; אפשר לגוון, להוסיף תמצית טעם למחצית אחת, וטעם אחר (או קודם לכן - אבקת קקאו במקום חלק מהקמח, למשל) למחצית האחרת.

מתכון לעוגיות שושנים

כמות: כ- 24 עוגיות
זמן הכנה: כשעה וחצי

רכיבים

לבצק פריך

  • 2 חלמונים יפים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף סוכר
  • 200 גרם (חבילה גדולה) חמאה מרוככת
  • 2 כפות חלב פושר
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפיה

למרנג

  • 2 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס + כף סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)

 

רידוד בצק בהכנת עוגיות שושנים מושלמות

עוגות ועוגיות טעימות תמצאו בקונדיטוריות מומלצות באתר B144. היכנסו ובחרו קונדיטוריה קרובה

 

הוראות הכנה

  1. מקציפים יחד במיקסר את החמאה, חלמוני הביצה, הסוכר והחלב, עד שמתקבלת תערובת בהירה.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה - רק עד שהיא הופכת אחידה. אתם לא רוצים ללוש ולהקשות את הבצק.
  3. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומניחים לו לנוח במקרר.
  4. מכינים את המרנג: מערבבים את הפודינג וניל והסוכר.
  5. מכניסים את החלבונים לקערה ומקציפים במהירות גבוהה במשך דקה לערך. בהדרגה - בלי להפסיק את ההקצפה - מוסיפים את הסוכר (או תערובת הסוכר והווניל) בשתיים או שלוש מנות ומקציפים עד קבלת קצף עמיד.
  6. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מעט משומן (ממש בקלות - יש בו חמאה ממילא) לעובי של ½ ס"מ לערך וגודל של 20X30 ס"מ.
  7. מורחים מרנג כך שהוא מכסה את כל הבצק מלבד סנטימטר אחד למעלה ואחד למטה.
  8. חותכים ל- 12 רצועות ומגלגלים מקצה לקצה. מניחים כל עיגול על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מעבירים למקרר ל- 15- 20 דקות, אם יש לכם מקום. אם לא, אל תחתכו לרצועות: הכינו את העוגיות מראש כרולדה, קררו אותה היטב ורק אז חיתכו לעוגיות נפרדות.
  9. אופים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ב- 170 מעלות, במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע שחום.