עוגות גבינה הן עוגות מאוד פופולריות ואהובות. יש מהן סוגים רבים, שתלויים בסוג הגבינה הבסיסית שבה משתמשים, בשאלה אם מדובר בעוגה אפויה או לא וכן בתוספת שיש בעוגה עצמה: ריבה או שוקולד, פירות וכו'.

מבחינה קלורית, הערך הקלורי של עוגות גבינה ממוצעות (רוב אלה שכאן) הוא כ- 350 קילו-קלוריות למנה. בכל מקרה לא מדובר בעוגות דלות קלוריות, וברוב המקרים, שימוש בגבינה דלת שומן אינו מומלץ.

מגבינות טריות (9%, 5% וכו') רצוי מאוד לנקז מים, לפני שמשתמשים בהן; פשוט הפכו בעדינות את הגביע מעל לקערה והיפטרו מהמים.

 

בסיס לעוגת גבינה

 

בסיס ביסקוויטים אפוי או מקורר

בסיס זה יכול לשמש אתכם להרבה סוגים של עוגות גבינה, לסוגי פאי שונים ועוד.

רכיבים לתבנית פאי או תבנית 23-26

  • 170-180 גרם ביסקוויט לא מתוק
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף סוכר חום דמררה (הסוג הלח)
  • 100 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

  1. מעבדים את הביסקוויטים במעבד מזון עד קבלת פירורים דקים.
  2. בקערה בינונית, מאחדים את הפירורים והסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ומשתמשים במזלג כדי לשלב היטב את החומרים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית פאי או תבנית קפיץ. דוחסים בעזרת תחתית כוס את המאסה אל התבנית. אם משתמשים בתבנית פאי, מהדקים את השוליים של ה"בצק" אל שולי התבנית.
  4. אם צריך לאפות את הבסיס מראש, אופים ב- 180-175 מעלות למשך 7-10 דקות. אם משתמשים בבסיס הזה למתכון אחר, אופים לפי הוראות המתכון. אם הבסיס דרוש לעוגה קרה, מצננים או מקפיאים למשך 10-25 דקות לפני המילוי (אפשר יותר).
  5. טיפ חשוב: אם אתם מקפיאים את הבסיס, עטפו את התבנית היטב בניילון, כדי שלא יידבקו בבסיס ריחות מהמקפיא.

 

עוגת פילדלפיה

 

עוגת פילדלפיה ב-5 צעדים קלילים

כמות : כ- 20 מנות

זמן הכנה : כארבע וחצי שעות

מרכיבים

  • 500 גרם גבינת שמנת (רצוי גבינת פילדלפיה)
  • ½ כוס ועוד כף סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • בסיס ביסקוויטים אפוי אחד בתבנית 26

הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. טורפים יחד את הגבינה, הסוכר והווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הביצים וטורפים הלאה, ממש רק עד שהכול אחיד.
  4. מעבירים לבסיס האפוי
  5.  אופים כ- 40 דקות במרכז התנור, עד שהעוגה כמעט יבשה במרכזה.
  6.  מקררים כשלוש שעות במקרר ומגישים.

 

עוגת גבינה עם פירות יער

רוצים עוגה מעוצבת ומרשימה בלי לעבוד קשה? הנה רשימה של קונדיטורים מומלצים שיכינו לכם עוגות יפות לכל אירוע

 

עוגת גבינה ופירות יער ללא אפייה

כמות : 20 מנות

זמן הכנה : כ- 60 דקות עבודה + 4 -6 שעות ייצוב

מרכיבים

  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 4/5 כוס סוכר
  • 350 גרם (בערך) פירות יער קפואים, מופשרים, וללא נוזלים
  • קצפת ממכל שמנת אחד

הכנה

  1. מרפדים תבנית אפייה מרובעת (32X25) בנייר אלומיניום ויוצרים עליה בסיס ביקוויסטים, כמו שמתואר למעלה. מכניסים למקפיא, לייצוב.
  2. מקציפים בקערה גדולה את הגבינה ואת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את פירות היער ומערבבים - רצוי במהירות מיקסר נמוכה, עד שהם משתלבים במאסה אבל לא נמעכים לגמרי.
  4. מכינים קצפת ומקפלים אותה לתוך המאסה (בלקקן או מטרף).
  5. מעבירים את המאסה כולה לתבנית שבה הבסיס, מורחים בלקקן עד קבלת מפלס אחיד ומחזירים למקרר לארבע שעות בערך.
  6. מוציאים מהמקרר לפני ההגשה ומשתמשים בשולי נייר האלומיניום כדי לחלץ את העוגה מהתבנית.

 

עוגת גבינה לוטוס

 

עוגת לוטוס וגבינה קרה

כמות : 20 מנות

זמן הכנה : 60 דקות עבודה + 4 - 6 שעות ייצוב

לבסיס הלוטוס

  • 250 גרם בסקוויט לוטוס
  • 100 גרם חמאה

לעוגת הגבינה

· 2 מכלים של שמנת מתוקה

  • 1 גביע גבינה לבנה 9%
  • גביע גבינת מסקרפונה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • גרידת לימון אחד

לציפוי

חצי קופסה ממרח לוטוס

הכנה

  1. בתבנית 26, מכינים את בסיס הלוטוס כמו בסיס ביסקוויטים רגיל (אין צורך בסוכר - הוא כבר בביסקוויט עצמו) ומקררים.
  2. מקציפים את השמנת, הסוכר ואבקת הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה יחסית.
  3.  מקפלים בסבלנות את הגבינה, את המסקרפונה ואת גרידת הלימון.
  4. משטחים את התערובת מעל לבסיס ומחזירים למקרר להתייצבות, למשך כארבע שעות.
  5. לפני ההגשה, מרככים את ממרח הלוטוס במיקרו ואז מורחים אותו בעדינות על העוגה.

 

עוגת גבינה מעוטרת בתותים

 

עוגת גבינה קרה ומהירה

השתמשו בגבינת שמנת מלאה ובחלב ממותק ומרוכז - לא בשום תחליף "דל שומן"

כמות : 20 מנות

זמן הכנה : כ-45 דקות הכנה ושעה וחצי צינון

מרכיבים

  • בסיס ביסקוויטים אחד מקורר, בקוטר 25 ס"מ
  • 300 גרם גבינת שמנת מרוככת
  • 400 גרם חלב מרוכז ממותק
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי (לא משומר)

הכנה

  1. בקערה בינונית טורפים את גבינת השמנת עד לקבלת תערובת חלקה ורכה.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז הממותק, טורפים ללא הפסקה.
  3. כאשר הוסיפה מחצית מכמות החלב, מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את יתרת החלב המרוכז והמתוק עד שהתערובת חלקה.
  4.  מעבירים לבסיס הפאי ומצננים לפחות שעה.
  5. חשוב! התערובת צריכה להיות כבר עבה כאשר מעבירים אותה לבסיס הפאי. אם לא, השתמשתם בסוג הלא נכון של חלב. במקרה כזה אפשר לנסות להקפיא או לייצב עם מעט ג'לטין מומס בחלב.

 

עוגת גבינה עם שוקולד ואגוזים

 

עוגת גבינה שוקולד ואגוזים

כ- 550 קק"ל למנה

כמות : 15 מנות

זמן הכנה : 20 - 30 דקות הכנה, לילה במקפיא.

מרכיבים

  • 200 גרם קורנפלקס דבש ואגוזים
  • 2 צנצנות ממרח שוקולד ואגוזים (2X400 גרם)
  • 400 גרם גבינת שמנת
  • כף אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • תבנית ריבועית בקוטר 25 ס"מ

הכנה

  1.  שמים את הקורנפלקס וחצי צנצנת ממרח שוקולד ואגוזים בקערה ומקציפים עד שמתקבלת מאסה אחידה. לא נורא אם הקורנפלייקס מתפוררים.
  2.  לוקחים תבנית קפיצית של 23 ס"מ ויוצרים בסיס מהמאסה, מהודק היטב לתחתית
  3. בקערה נפרדת מקציפים את גבינת השמנת עד לקבלת תערובת חלקה, ואז מקפלים פנימה את יתרת הממרח.
  4.  מורחים על בסיס הקורנפלקס, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקפיאים למשך הלילה.
  5. מוציאים מהמקפיא 30 דקות לפני ההגשה (אפשר לשים במיקרו 10 שניות). מגישים פרוסות, עם פירורי אגוזי לוז מעל.

 

עוגת גבינה ניו יורק

 

עוגת ניו יורק קלאסית

כ- 550 קק"ל למנה

כמות : 15 מנות

זמן הכנה: שעתיים הכנה + לילה לצינון

מרכיבים

  • בסיס ביסקוויטים אחד לתבנית 23.
  • למלית עוגת הגבינה
  • · 900 גרם גבינת שמנת מלאה ("פילדלפיה")
  • 250 גרם סוכר
  • 3 כפות קמח רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון אחד
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 3 ביצים גדולות, בתוספת חלמון אחד
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 150 מ"ל שמנת חמוצה
  • כף סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון

הכנה

  1. מכינים ואופים את בסיס העוגה מראש, בתנור בחום של 180 מעלות, על גבי נייר אפיה.
  2. מוציאים מהתנור ומעלים טמפרטורה ל- 200 - 220 מעלות.
  3. טורפים את גבינת השמנת במיקסר במהירות נמוכה, לקבלת מאסה רכה ואחידה.
  4. כאשר המערבל במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה 250 גרם סוכר, ואז 3 כפות קמח רגיל וקורט מלח. יש להקפיד שכול המרכיבים נכנסים לתערובת.
  5. מחליפים את המערבלים למקצפים ומוסיפים 1.5 כפיות תמצית וניל, 2 כפיות גרידת לימון ו- 1/2 כפית מיץ לימון. מערבבים פנימה 3 ביצים גדולות וחלמון אחד, שניים-שניים בכל פעם, מגרדים את הקערה ומקציפים לפחות עוד פעמיים.
  6. מוסיפים 200 מ"ל (קצת יותר מ- 3/4 מהקרטון) של השמנת למאסה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה. הבלילה שמתקבלת תהיה חלקה ודי דלילה.
  7.  מברישים את דפנות תבנית הקפיץ בחמאה מומסת ושופכים פנימה את המלית - החלק העליון צריך להיות חלק ככל האפשר. אופים 10 דקות.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 110 מעלות ואופים 45 דקות נוספות. תדעו שהעוגה מוכנה כאשר אם מנערים בקלות את התבנית, המילוי רועד; כאילו הוא לא לגמרי יציב.
  9. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור למשך שעתיים. עוגת הגבינה עשויה לקבל סדק קל בחלק העליון כשהיא מתקררת. אם אתם רוצים עוגה לחה, פתחו את הדלת למחציתה, לערך.
  10. להכנת מלית השמנת: אחדו את השמנת שנותרה - 50 מ"ל - עם 150 מ"ל שמנת חמוצה, כף סוכר ו- 2 כפיות מיץ לימון. מורחים את המלית מעל עוגת הגבינה ומניחים, תחת נייר אלומיניום לא מהודק, למשך לילה לפחות במקרר.
  11. לשחרור העוגה מעבירים סכין סביב התבנית.

 

עוגת גבינה אפויה מהירה

 

עוגת גבינה אפויה - מהירה

כמות : 20 מנות

זמן הכנה: 20-30 דקות הכנה + 40 דקות אפיה

מרכיבים

  • 500 גרם גבינה 9%
  •  2 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • גרידת לימון אחת
  • 3 כפות שבבי שקדים לבנים, מרוסקים
  • 3 ביצים
  •  2 כוסות קמח תופח

הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, מאחדים את הגבינה עם הסוכר, השמן, הלימון וסוכר הווניל.
  3. מוסיפים את שבבי או פרורי השקדים ומערבבים. מקפלים ומערבבים פנימה את הביצים - ביצה אחת בכל פעם.
  4. מוסיפים את הקמח: מקפלים ומערבבים אותו פנימה בהדרגה ורק עד שהבלילה אחידה.
  5. משמנים תבנית קפיץ 26 ויוצקים לתוכה את הבלילה - היא אמורה להגיע עד כדי ¾ מהגובה.
  6. אופים כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה.

 

עוגת גבינה עם לימון ונענע

 

עוגת גבינה כמו בבתי מלון

מכירים את העוגות במזנון ארוחת הבוקר? אז הנה - זו העוגה!

היות ואין כאן בסיס, העוגה היא יחסית בעלת ערך קלורי סביר - עד כ- 200 קק"ל למנה.

כמות : 20 מנות

זמן הכנה : 20 דקות הכנה + שעה אפיה + 3-4 שעות צינון

מרכיבים

  • 5 ביצים
  • 180 גרם סוכר
  • 1.5 ק"ג גבינה לבנה 3 או 5%
  • 80 גרם קורנפלור
  • 80 גרם פודינג וניל
  • 40 גרם קמח
  • גרידת לימון אחת
  • מעט חמאה לשימון תבנית (קפיץ 26) ואבקת סוכר לקישוט

הכנה

  • מניחים תבנית עם מים בתחתית תנור האפייה ומחממים אותו ל- 150 מעלות.
  • בעזרת מיקסר, מערבבים את הסוכר בביצים לקבלת מאסה בהירה יחסית ואז מערבבים את כל החומרים פנימה, בזה אחר זה, כל פעם עד לקבלת מאסה אחידה.
  • משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  • אופים במרכז התנור במשך 60 - 75 דקות. השוליים אמורים לקבלת גוון שחום-קרמלי.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתייצב במשך כ- 3 שעות. לאחר מכן מכניסים למקרר. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים.