למה שלא תנסו השנה סופגניות קצת אחרות? 
הנה מתכון לדונאטס קלאסיות, או סופגניות שמרים לחנוכה:  
אם לא תעשו את החור באמצע כל עיגול, תקבלו סופגניות זהות בצורתן לאלה שלנו.
חשבו לעבד את הבצק מעט ככל האפשר לפני התפיחה השניה. 

סופגניות שמרים אמריקאיות - דונאטס

מצרכים

  • שקית שמרים או כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס מים פושרים
  • 5 כוסות קמח לעוגה
  • 1 ו- ½ כוס חלב פושר
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן

שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר או קישוט אחר

הכנה

  1. מאקטבים את השמרים: מערבבים עם ¼ כוס מים פושרים, ומניחים לעמוד עד שמתקבל קצף.
  2. בקערת מיקסר גדולה מערבבים 2 כוסות קמח עם תערובת השמרים ושאר המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב ולישה במיקסר את שאר הקמח עד קבלת בצד יציב ולא דביק.
  4. מכאן לשים עוד חמש דקות. 
  5. מתפיחים את הבצק כשעה עד להכפלת נפח, תחת מגבת לחה. 
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעובי של 1-1.5 ס"מ לערך ולא יותר.
  7. קורצים עיגולים גדולים בכוס ובמרכז כל עיגול כזה קורצים עיגול נוסף, בכוס קטנה כמו כוס שוט.
  8. מניחים את סופגניות הדונאטס על תבנית אפיה ונותנים להן לתפוח עד להכפלת נפח, תחת מגבת לחה. 
  9. מחממים שמן קנולה או שמן נייטרלי אחר (חמניות) לטמפרטורה של 180 מעלות.
  10. מטגנים את הסופגניות עד שהן צפות למעלה, והופכים, לטיגון עד הזהבה גם בצד השני.
  11. מוציאים ומעבירים לרשת או משטח סופג.
  12. מקשטים באבקת סוכר או זיגוג סוכר. 

אם אתם רוצים לצפות את הסופגניות בזיגוג, טבלו אותן בו כשהן עדיין חמות. 

זיגוג פשוט או לימוני לדונאטס או סופגניות

מרכיבים

  • 150 גרם (כוס) אבקת סוכר
  • 3-4 כפות חלב
  • כפית מיץ לימון או תמצית וניל טובה, לפי הטעם

הכנה

בקערה קטנה, ממיסים את אבקת הסוכר בחלב ובווניל או במיץ הלימון, עד לקבלת זיגוג שניתן לצקת או  לטבול בו את הסופגניות. 

אוהבים מאפים וסופגניות? היכנסו עכשיו למדור קונדיטוריות במדריך העסקים של b144 ותמצאו קונדיטוריה קרובה לבית.