מרק בצל

היתרון של המרק הזה הוא בכך שאין צורך כלל להקפיד על כמויות המרכיבים השונים. קחו סיר, מלאו אותו במרכיבים השונים , בשלו ותתבלו לפי טעמכם.

מרכיבים

  • 5 בצלים יבשים, יפים, קלופים, ופרוסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ בערך
  • 2 כפות חמאה
  • כף שמן זית
  • ספל ציר עוף או ציר בשר
  • 2 כפות קמח לבן
  • כוס יין לבן יבש
  • כף חומץ בן יין לבן (לא חובה)
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 4-5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2-3 עלי דפנה שבורים לחצאים
  • מלח ופלפל לבן גרוס לטעם
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה

  1. בסיר מתאים ועל אש בינונית, מניחים את החמאה והשמן ומאדים בעזרתם את פרוסות הבצל עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את ציר העוף או הבשר ואת הקמח ומערבבים, עד שמתקבלת מעין רביכה אחידה.
  3. בזריזות מוסיפים את היין, את החומץ ואת התבלינים השונים ומביאים לרתיחה קלה.
  4. מוסיפים את המים, מביאים שוב לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהמרק מוכן.
  5. מתקנים תיבול ומגישים חם.

הערה: ניתן לקלות קוביות לחם, להניח אותם בתחתית הקערה בליווי היין שבו השתמשתם להכנת המרק, ולצקת מעל את המרק. כמו כן, אפשר להגיש עם גבינה מגוררת מעל (אמנטל או גרוייר טובה).

מרק כרובית

מרכיבים

  • 2 כוסות חלב
  • 2.5 כוסות ציר (מרק) ירקות
  • ראש כרובית קטן, מופרד לפרחים
  • 400 גרם תפוחי אדמה, קלופים, וקצוצים
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 4 גבעולי טימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור טרי
  • 3 כפות חמאה ללא מלח
  • 3 כוסות קוביות לחם גדולות
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס גרגרי רימון
  • כמה פרוסות של פלפל צ'ילי, ירוק ואדום, טריים

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול שמים את החלב, ציר הירקות, הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל, השום והטימין.
  2. בזהירות מביאים לרתיחה על חום בינוני גבוה, מורידים את החום ומבשלים, בסיר כשהוא מכוסה חלקית, עד שהירקות מתרככים. כ- 20 דקות.
  3. בינתיים מכינים את הקרוטונים: ממיסים חמאה במחבת גדולה על חום בינוני. מבשלים אותה תוך ערבוב עד שהיא משחימה (אבל לא נשרפת), במשך 2-3 דקות. מוסיפים את הלחם, מטגנים כ-10 דקות עד שהוא קלוי, ומתבלים במלח ופלפל.
  4. לאחר שהירקות בסיר התרככו, מוציאים את הטימין.
  5. טוחנים את התכולה בעזרת בלנדר מוט או שמעבירים אותה לממחה (בלנדר) או דרך כובע סיני (שינואה).
  6. מתקנים תיבול במלח ובפלפל, ומגישים כשהוא חם עם קרוטונים, בליווי יין לבן חצי יבש (מקורר היטב). מקשטים בזרעי הרימון וב 2-3 פרוסות דקיקות של פלפל צ'ילי, לצבע.

 

 

 

מרק גריסים, בשר, ופטריות

מרכיבים

  • 250 גרם בשר עוף: כנפיים או גרונות או שתי שוקיים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • בצל יבש גדול, פרוס וקצוץ
  • סלסלת פטריות יער או שקית פטריות יער מיובשות שאוחזרו במים חמים, כולל המים שלהן
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • כמה פטריות פורצ'יני (לא חובה אם אתם לא אוהבים את הטעם)
  • כוס וחצי גריסי פנינה שטופים
  • 1/2 1 ליטר ציר ירקות או מרק ירקות מסונן
  • כמה שיני שום 
  • 2-3 עלי דפנה חצויים
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח ופלפל לבן גרוס – לטעם

הוראות הכנה

  • את הפטריות הטריות מנקים בהברשה קלה ומסלקים את הרגליים. קוצצים את הפטריות או שוברים אותן לחתיכות קטנות
  • שופכים את השמן לסיר ומשחימים את חלקי העוף
  • מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד ריכוך חלקי
  • מוסיפים את שאר המרכיבים, לא כולל המלח והפלפל. מביאים לרתיחה קלה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד התרככות הבשר ועד שהגריסים מוכנים.
  • מתקנים תיבול, מוסיפים מים אם צריך ומגישים חם. 

הערה: אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה מבושלות( רצוי במרק עצמו), מעט שורש סלרי או פטרוזיליה, קוביות נקניק הונגרי או נקניק קשה אחר, ועוד.
יין מתאים? אדום יבש, לא כבד.

עכשיו כשיש לכם מתכונים, תוכלו למצוא ירקות ופירות טריים במדריך b144