הסופגניות

הסופגניות מופיעות בסופרים ובחנויות כבר כאשר מחליפים לשעון חורף, מה שלא עושה חיים קלים למי שאוהבים לטעום מהשמנמנות-העגלגלות האלה. 
בנוסף, אין כמובן שום 'נר ראשון' בלי מגש של סופגניות במילויים מפתים. 

  • אתם לא חייבים לאכול סופגניות רק בגלל שהן "שם" ואפשר לאכול רק אחת או שתיים: אחת, נניח, בערב החג עם הנר הראשון, ושנייה עם הנר השמיני, ממש במוצאו.

מה שלא פחות חשוב הוא לא לגמור את השאריות שהילדים לא רצו. 

  • יש סופגנייה שנשארו ממנה רק ביס או שניים? זרקו את השאריות לפח – זה לא "חבל" ולא "רק ביס". אלה קלוריות שאתם לא צריכים. 

 - ומה לגבי הגודל?
ברוב המקומות יציעו לכם סופגניות קטנות יותר, לצד או במקום הסופגניות הגדולות. 
קנו מהן, גם אם הן יקרות יותר!
אתם תחסכו במחיר הצרבת, שלא לדבר על לחץ הדם או הכרס שתתפח. 

 - והמילוי?!
או, המילוי. המילוי והציפוי. 

  • השאירו את הסופגניות העשירות למי שיכולים להרשות לעצמם (מי אלה, בעצם?) ולכו על סופגניות במילוי צנוע יותר. 
  • קנו סופגניות מקושטות באבקת סוכר – לא ציפוי
  • מלאו סופגניות בעצמכם, במילוי בכמות מדודה ומתונה.