הורים רבים מחפשים הפעלות לילדים שישחררו קצת את הילדים מהבהייה הבלתי פוסקת במסך הטלוויזיה, המחשב או הסמרטפון.
לא מדובר במשימה קלה בכלל, ואם פעם היה אפשר להסתפק במשחקי חברה קבוצתיים הרי שהיום מדובר באתגר של ממש.
פיצה להכנה ביתית – אטרקציה
כיום קשה למצוא משהו שיתחרה באטרקציות שמוקרנות אל הילדים דרך שלל המסכים המקיפים אותם, אך עם קצת יצירתיות אפשר להתחרות גם בטכנולוגיות המתקדמות ביותר.
לדוגמא, אפשר להשתמש באהבתם הידועה של ילדים לפיצה כדי להלהיב אותם לקחת חלק בהפעלה אקטיבית שגם תלמד אותם דבר אחד או שניים על החיים האמיתיים, שמחוץ למסך.
הפעלה של הכנת פיצות טעימות יכולה להפתיע גם את הילדים עצמם, שחושבים שמחוץ למסך המחשב אין שום דבר מעניין.
מבין שפע האפשרויות של הפעלות לילדים, הכנת פיצות היא אחת ההפעלות המהנות ביותר, שגם ההורים מרוויחים ממנה (וכמובן זוכים במנה של פיצה):
הכנת פיצה יכולה להעביר יום חורפי שבו אי אפשר לצאת לשום מקום בגלל מזג האוויר הסוער, או יום שרבי אביך שבו פשוט לא רוצים לצאת מן הבית.
אפשר ומומלץ להזמין חברים של הילד ולקיים את הפעילות ביחד. אין ספק שהורי החברים יודו לכם על כך שהעסקתם את הילדים שלהם ביום כזה, מה גם שבכך חסכתם להם את הכנת ארוחת הערב.
ה'הפעלה' הזו מתאימה לילדים כמעט בכל הגילאים – מצעירים מאוד, שיכולים להסתפק בבחירת התוספות האהובות עליהם – ועד לבני נוער, שיכולים גם לבשל או להכין את הרוטב, ולהיות אחראיים על האפייה עצמה.
אם יש ביניכם טבעונים, אפשר ליצור גם פיצה טבעונית, מהסוג שאפילו מסעדה טבעונית תהיה גאה בו: הטריק הוא במגוון התוספות ובטעם הרוטב.
בישול ואפיה - פיצה במיוחד – כשיעור לחיים
בנוסף לזמן האיכות עם הילדים מהווה הכנת פיצות שיעור חשוב לילדים, שלומדים שמדובר במאפה שיכול להיות איכותי ולא "ג'אנק פוד" כפי שאולי חשבו.
הכנת הפיצה מחומרי גלם ביתיים מבטיחה בסופו של דבר שמדובר יהיה במאכל ביתי לכל דבר ואפילו בריא: בפיצה יש חלבון (גבינה), פחמימות (בצק וסוכרים), ירקות וסיבים.
מתכון לפיצה-פיתה
זה שאתם אופים בבית פיצה בעצמכם, או מכינים אותה על בסיס של פיתה, לא אומר שהפיצה לא יכולה להתחרות באלה של מסעדות איטלקיות. נכון, הבצק אולי לא יהיה הדק ביותר בעולם, אבל הרוטב? אותו אתם יכולים להכין מהמרכיבים הטובים ביותר. הגבינה? השתמשו במוצרלה טובה. תוספות? זה כבר באמת עניין של ירקות טובים ותוספות משובחות אחרות.
לפיצה-פיתה, אתם יכולים להשתמש בכל סוג של פיתה, אבל רצוי להשתמש דווקא בלאפות גדולות. את אלה אתם יכולים להקפיא בדיוק לצורך הזה. אין צורך להפשיר את הלאפות לפני האפייה, אלא להניח אותן על תבנית גדולה ועד שהכול מוכן – הן כבר יהיו מוכנות לתנור ואפילו לחות במקצת.
קשור: גבינה לפיצה - איך בוחרים ומה הכי כדאי?
רוטב קל ומהיר לפיצה-פיתה ביתית
מרכיבים
כל המרכיבים ניתנים לשינוי – הוספה או צמצום כמויות – לפי העדפתכם והעדפת הילדים
1 פחית רגילה של עגבניות מרוסקות (לא רסק עגבניות)
- שתיים – שלוש שיני שום מרוסקות
- כף וחצי – שתיים של אורגנו מיובש
- כפית מחוקה של מלח
- צ'ילי מרוסק (אם רוצים)
- רבע כפית סוכר או "בלוב" של קטשופ
הכנה
בסיר מתאים, מאחדים את כל המרכיבים ומבשלים על אש קטנה-בינונית רק עד לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
אם הרוטב נראה לכם סמיך מדי, הוסיפו מעט מים וערבבו. אם אין לכם זמן לבשל את הרוטב – לא נורא, רק ערבבו את כל המרכיבים.
פיצה רגילה על בסיס של פיתה
לגרסא טבעונית, השתמשו בתחליף גבינה מתאים.
- פרסו נייר אפיה על תבנית התנור שלכם. הניחו עליו את הלאפה או פיתות שפתחתם לשני חצאים; לפי מספר הילדים. רצוי להניח את הפיתה כאשר החלק החיצוני שלה כלפי מטה.
- הכינו את התוספות: תנו לילדים לפרק פטריות טריות – לא צריך עם סכין, אפשר פשוט "לשבור".
- הכינו פרוסות וטבעות בצל, אננס מפחית – ללא הנוזלים – נקניק, אם אתם רוצים, זיתים חתוכים וכו'; כל רכיב בקערית משלו.
- קחו מצקת וצקו רוטב על כל פיתה. פזרו גבינה ועכשיו תנו לילדים להוסיף תוספות לפי ראות עיניהם.
- בסיום, "סגרו" שוב בגבינה.
- מקמו את התבנית גבוה ככל האפשר בתנור ואפו בתנור שחומם מראש לחום גבוה ככל האפשר או בתנורון (טוסטר אובן) בחום גבוה.
הפיצה מוכנה כאשר הגבינה השחימה מעט.
עשינו לכם חשק לפיצה אבל אין לכם כוח להכין לבד? היכנסו עכשיו לקטגוריית פיצריות באתר B144 והזמינו לכם פיצה חמה וטעימה.