כיום, יותר ויותר אנשים מעדיפים לבצע שיפוצים, לבנות קירות ומחיצות, סגירות ונישות שונות בגבס. מהם היתרונות והחסרונות של עבודות גבס ושיפוצים, ולמה בדיוק הם מתאימים?

כל עבודת גבס מתחילה בלוח גבס חלק, ברוחב אחיד, אך בעובי משתנה, לפי היעוד של הלוח. בהקשר זה, חשוב למשל לוודא שלוח הגבס שאתם קונים, מתאים לעבודות תקרה, למשל, או ליצירת תעלות, אם זה הצורך שלכם.

יתרונות בולטים של עבודות גבס

  • גמישות: למרות שלוחות גבס מגיעים ברוחב קבוע, ניתן לחתוך אותם בקלות רבה, ולבנות בהם גופים ומחיצות בגדלים שונים ורבים. למעשה, אין גבול לצורות שניתן לקבל בעבודות גבס, מאחר וכיום קיימת אפשרות לייצר אפילו כיפות בגבס, ויש לוחות דמויי לוחות גבס, שהם בעלי גמישות של ממש.
  • קלות לבניה: עקרונות הבניה בגבס פשוטים ולכן הבניה מתאימה לכל קבלן שיפוצים. מדובר בבניה יבשה – אינה דורשת בטון – שמבוססת על בניית שלד מתכת או עץ, וכיסוי שלו. תאורטית, כל מה שצריך כדי לבנות מחיצת גבס פשוטה, הם ניצבים ומסלולים – אלמנטים ממתכת, שיוצרים את השלד – לוחות גבס, ברגים, סכין חיתוך, מספרי פח, פלס ומברגה.
  • מראה חלק וגימור קל: לוח הגבס עצמו הוא חלק לגמרי, ויש לו טקסטורה של נייר או קרטון חלק. אם קבלן הגבס יעבוד טוב, ויסגור יפה את המרווחים בין הלוחות בשליכט מתאים, יתקבל משטח אחיד, שאותו ניתן לצבוע במגוון צבעים או לתת לו מגוון של גימורים, בטקסטורות שונות.
  • בידוד תרמי ואקוסטי: לוחות הגבס עצמם מבודדים מפני חום וקור, עד מידה מסוימת, אבל בבניית מחיצות ניתן להכניס חומר מבודד בין הלוחות, ולקבל בידוד טוב עוד יותר. ניתן להדביק על לוח הגבס חומרי בידוד שונים או לוחות אקוסטיים לפי הצורך והעניין.
  • מחיר: עלות עבודת עבודות גבס תהיה נוחה יותר, בראש ובראשונה בגלל שהיא דורשת פחות זמן. בנוסף, כל קבלן גבס או קבלן שיפוצים יעיד שזאת עבודה נקיה יותר, שצורכת פחות חשמל ומים מבניה קונבציונלית ודורשת פחות ניקוי בסיום. קבלן גבס טוב יוכל לתכנן עבורכם את התוצר הסופי על סמך נסיונו וההכרות שלו עם המוצרים השונים הקיימים בשוק: מאלמנטים סמויים, תושבות וצנרת, ועד פתחים, חלונות ודלתות שמיועדים לעבודות גבס.  
  • פרוק ושינוי מיקום: עבודות גבס יכולות להעשות גם במקומות בהם דרושים אלמנטים זמניים. בנייני משרדים, בהם דרושה חלוקת חללים להשכרה, הם דוגמא קלאסית. דוגמאות אחרות כוללות דירות להשכרה כאשר שוכרים רוצים להתאים חלל גדול לצרכיהם או אפילו יצירת תפאורה ואלמנטים על במות, ועוד.
  • מחזור: כל האלמנטים שמשמשים בבנייה בגבס ניתנים למחזור.  לוחות גבס סוג ב' יכולים לעזור בזמן שיפוצים, כאשר רוצים לבודד חלק מהבית או להגן על רצפה קיימת, ועוד.

חסרונות עיקריים לעבודות גבס

  • לוחות גבס סטנדרטיים אינם עמידים במים. קיימים לוחות ירוקים, שלהם יש עמידות בלחות, אבל גם הם לא מיועדים לעבודות גבס חיצוניות או במקומות רטובים. רצוי להתייעץ עם קבלן גבס ושיפוצים, במידה ויש צורך בציפוי חיצוני. קיימים היום תחליפים לבנייה יבשה, שמתאימים לבנייה חיצונית ועמידים בגשמים וגם בתנאי חום קיצוניים.
  • לוחות גבס הם בעלי חוזק נמוך. אי אפשר לתלות אלמנטים כבדים על לוחות גבס, ואפילו תליית תמונות מחייבת שימוש ב'מסמרים' מיוחדים. ניתן להתקין מדפים, עד עומס מסוים ובהתקנה מיוחדת.  אם בביתכם מותקנים אלמנטים מגבס, התיעצו בחנות לחומרי בניין, לגבי תוספות ושינויים או תליית אביזרים על הקיר.