הכינו את הכלים הדרושים:

  1. מחצלת סושי אחת או שתיים – תלוי כמה טבחים אתם במטבח
  2. "משוט" אורז – לא חובה, אפשר להשתמש גם בכף עץ או בידיים
  3. סכין ארוכה וחדה – לא משוננת אלא חלקה

 

הקפידו על

1. טריות המרכיבים:

כשאתם קונים ירקות לסושי, דגים או כל רכיב אחר, הקפידו שהם יהיו טריים מאוד. 
לא סתם "טריים ככל האפשר", אלא טריים מאוד!
אם יש להם "ריח של דגים" או אמוניה, חלילה, הם כבר לא טריים. 

  • דגים טריים צריכים להדיף ריח טרי של רוח ים רעננה או להיות נייטרליים. 
  • בחרו בשר דג מוצק, גמיש ומבריק; אם הוא יפה לעיניים – כנראה שהוא גם יהיה יפה לבטן שלכם.

2. בחרו אורז נכון

אורז לסושי הוא האורז המתאים ביותר, אבל אם אין בסופר לידכם, בחרו באורז עגול אחר – אורז שמיועד לריזוטו, בעיקר. 
אורז "אחד אחד", אורז תאילנדי, ארוך או בסמטי לא מתאימים לסושי. 

 

רכיבים

בסופר השכונתי

  • חצי קילו סלמון
  • חצי קילו טונה
  • 150 גרם ג'ינג'ר כבוש - צנצנת קטנה
  • 3 מלפפונים גדולים - פרוסים דק
  • 20 גרם בצל ירוק - 2 גבעולים פרוסים דק
  • אבוקדו 1 גדול - פרוס דק
  • עלי חסה
  • גזר 1 גדול פרוס דק
  • כוס חומץ אורז
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1.5 כפית מלח
  • שומשום שחור

במכולת היפנית

  • 5 אצות חצויות ל-2
  • 50 גרם וואסבי - מעורבב עם 50 מיליליטר מים
  • 20 גרם טוביקו - לא חובה
  • 30 גרם קמפיו- דלעת כבושה ממותקת
  • 300 גרם אורז עגול
  • מחצלת במבוק

בא לכם לאכול סושי במסעדה טובה? היכנסו לסושיות באתר b144 ומצאו סושיה מומלצת לשבת במקום או להזמין משלוח הביתה

 

הכנת האורז

  1. שופכים לסיר 300 גרם אורז עגול
  2. מסננים בעזרת מסננת עד שהמים צלולים
  3.  שופכים את האורז השטוף לסיר עמוק
  4. מוסיפים 400 מיליליטר מים פושרים 
  5. מגבירים את האש למקסימום ומכסים
  6. 20 דקות בישול, 20 דקות מנוחה

 

תערובת התיבול לאורז

  1. מוסיפים לקערה: 3 כפות סוכר, 1.5 כפית מלח, 1 כוס חומץ אורז.
  2. מוסיפים 1 כוס חומץ אורז
  3. מערבבים היטב כרבע שעה עד שהסוכר נמס
  4. מערבבים את תערובת התיבול והאורז המבושל - 5 דקות מלמטה למעלה עד שהנוזל נספג.

 

סושי מאקו מלפפון וטונה

  1. פורסים סלמון על קרש חיתוך וחותכים לרצועות דקות - גודל חצי אצה כל פרוסה
  2. פורסים טונה על קרש החיתוך
  3. חותכים לרצועות דקות
  4. מניחים אצה חצויה ל-2 על מחצלת הבמבוק (הצד המחוספס של האצה כלפי מעלה)
  5. מניחים שכבה דקה של אורז על האצה
  6. מרטיבים את הידיים כשעובדים עם האורז
  7. מניחים 2 רצועות טונה על האורז. גודל חצי אצה כל פרוסה
  8. מוסיפים רצועות מלפפון לצד הטונה
  9. מגלגלים את הסושי בעזרת המחצלת באופן הבא -
  • מניחים 2 אגודלים מתחת למחצלת
  • אוחזים במילוי עם יתר האצבעות
  • מגלגלים פעם אחת , לוחצים פנימה עם קצות הצבעות.
  • מרימים מחצלת מהצד ומגלגלים שוב.
  • חותכים לרולים ומגישים. אל תשכחו: יש לקרר אותם עד להגשה 

 

סלמון אבוקדו וצנון in side out 

  1. מניחים אצה (חצויה לשניים) על מחצלת במבוק. הצד המחוספס של האצה כלפי מעלה.
  2. מניחים שכבה עבה של אורז על האצה.
  3. מרטיבים את הידיים כשעובדים עם האורז. 
  4. מפרזים שומשום שחור
  5. הופכים את הרול
  6. מניחים במרכז 4 רצועות סלמון - גודל חצי אצה כל פרוסה
  7. מוסיפים רצועות אבוקדו 
  8. מוסיפים 2 רצועות צנון
  9. חותכים לרולים ומגישים. אל תשכחו: יש לקרר אותם לפני ההגשה

 

פוטו מאקי (רול שמן)

  1. מניחים אצה (חצויה לשניים) על מחצלת במבוק. הצד החלק של האצה כלפי מעלה.
  2. מניחים שכבה עבה של אורז על האצה.
  3. מרטיבים את הידיים כשעובדים עם האורז. 
  4. מוסיפים עלי חסה
  5. מוסיפים 2 רצועות דלעת
  6. מפזרים ביתי דגים (חצי כפית)
  7. מוסיפים 2 רצועות סלמון
  8. מוסיפים 2 רצועות אבוקדו
  9. מוסיפים מעט בצל ירוק
  10. חותכים לרולים ומגישים

             המתכון באדיבות מסעדת שיראטויה, נחלת בנימין 57, תל אביב.