יכול להיות שהסושי בכלל לא צמח ביפן

בעבר, אכילת דגים נאים לא הייתה מקובלת ביפן. 
בתחילה היפנים חששו מאוד מטפילים שונים וזיהומים בדגים, והשתמשו בדגים מומלחים, מיובשים וכבושים. 
דג מותסס, עטוף באורז חמצמץ, היה מאכל נהוג לאורך נהר המקונג, בסין, ויכול להיות שכך גם הגיע ליפן: את הדגים היו אוכלים ואת האורז – שהיה מרכיב זול ולא איכותי, ושימש רק להגנה על הדג – היו זורקים.
השימוש בדגים טריים, נאים, בסושי החל כאשר הנורבגים הצליחו לשכנע את היפנים שהסלמון שלהם נקי מטפילים, וזה קרה רק במאה ה- 20!

 

הווסאבי דומה לחזרת

בחריפות שלו ובתכונות שלו: הוא מכיל נוגדי חמצון טובים, הוא מונע בעיות עיכול והוא גם טעים. 
לוקחים ממנו מעט – זה מספיק – מערבבים בעדינות לצלוחית הסויה, וטובלים; לא מורחים על הסושי עצמו.

 

ישנם שישה סוגים של סושי

  1.  צ'ירשיזושי (Chirashizushi; "סושי מפוזרים"): קערה של אורז עם מרכיבים שונים, מונחים כל אחד בקערה משלו. כל סועד מרכיב לעצמו את הסושי שלו. 

  2.  אינריזושי (Inarizushi): טופו מטוגן בשמן עמוק ומרוח במרינדה של מירין, רוטב סויה, דאשי וסוכר. סוג הסושי הזה לא מכיל בכלל דגים, והוא מתקתק. 

  3.  מאקיזושי (Makizushi): זהו סושי מגולגל לרולים; אורז ומרכיבים שונים מגולגלים בקפידה בתוך גיליון של אצת נורי, ולאחר מכן חתוכים לגלגלים או פרוסות.

  4.  נארה-זושי (Narezushi ("סושי מובחל"): או מותסס, למעשה. זהו סוג סושי שבו הדג מותסס. את האורז שבו הדג עטוף זורקים, ולא אוכלים. זהו הסושי המקורי, אם תרצו. 

  5. ניגיריזושי (Nigirizushi): כמות של אורז מעוצבת ביד, ועליה שכבה של דג, טופו, ירקות או חביתה - טמאגו. הידעתם: לחוויה מושלמת, את הניגירי אוכלים הפוך למה שאנחנו חושבים! אורז למעלה – תוספת – למטה.

  6.  אושיזושי (Oshizushi): סושי מהודק או "מאוגרף": מניחים שכבות של אורז ומרכיבים שונים ואז חותכים למשולשים או ריבועים. אנחנו מכנים את סוג הסושי הזה בשם "סנדוויץ'". 

 

סושי צבעוני על רקע שחור

 

סושי לא אוכלים במקלות

אפשר לאכול סושי במקלות – צ'ופסטיקס – אבל ממש לא חובה, ואפילו לא צריך. 
לוקחים חתיכה, טובלים אותה בקלות ובעדינות במעט סויה וקצת וסאבי, ולוקחים ביס, בהתאם לגודל. 
זה לא נחשב מאוד מנומס לבלוע פרוסה ענקית של סושי, במכה אחת. 

 

לא מבזבזים סויה

כמו שלא מנומס לבלוע סנדביץ' סושי שלם במכה אחת, זה גם לא נחשב מנומס במיוחד לבזבז רוטב סויה: יוצקים בכל פעם מעט רוטב, משתמשים ומוסיפים לפי הצורך. 

 

להכנת סושי אפשר להשתמש בכל מה שאתם אוהבים

מדגים ופירות ים, דרך ירקות ואפילו פירות טרופיים טריים!
(לא מאמינים? בפילדלפיה אוכלים סושי סלמון עם אבוקדו וגבינת שמנת – ממש כמו בבייגל המקומי.)
אבל: ביפן משלבים בסושי רכיבים ותוספות בהתאם לעונה. זה מדגיש עוד יותר את הטריות והרעננות של המרכיבים השונים של הסושי.
בארץ אנחנו יותר גמישים, אבל עדיין, חשוב שתקפידו על טריות המרכיבים ולא פחות מזה, על סוג האורז: אם אתם מכינים סושי בעצמכם, השתמשו תמיד באורז עגול – אורז סושי או אורז לריזוטו – ולא באורז ארוך. 

אוהבים סושי? היכנסו לתר B144 ותמצאו סושייה קרובה לביתכם – למשלוחים או לשבת במקום.