מתכון למלפפונים כבושים

מרכיבים

  • 1 ק"ג מלפפונים טריים, קטנים ומוצקים ככל האפשר. מלפפונים גדולים יקבלו מרקם רך ולא "פריך"
  • חצי ראש שום – שיניים קלופות ופרוסות
  • פלפל חריף – אפשר צ'ילי ירוק או אדום, יבש או טרי, לפי הטעם. פלפל טרי אחד, באורך של 10 ס"מ, יספיק בהחלט. רצוי לחתוך אותו לאורכו ולהוציא הזרעים
  • ½ צרור שמיר שטוף
  • כמה יחידות של פלפל אנגלי (לא חובה)
  • כפית זרעי חרדל (לא חובה)
  • מלח – יחס של כפית לכל כוס מים

הכנה

  1. שוטפים את המלפפונים ומכניסים אותם לצנצנת של שני ליטר
  2. ביניהם מפזרים או מניחים בין השכבות את המרכיבים השונים ומכסים בשמיר
  3. מכינים מראש תמיסת (מי) מלח ויוצקים עד כיסוי לצנצנת

או ש-

  1. יוצקים מים לצנצנת – מודדים את מספר הכוסות שנכנסו
  2. מוסיפים מלח במידה הדרושה (כפית לכל כוס)
  3. סוגרים – לא מהודק – ומנערים
  4. לאחר המסת המלח ויציאת האוויר הכלוא מוסיפים עוד מעט מים לכיסוי וסוגרים היטב
  5. ממתינים כמה ימים, עד שמוכן

ירקות כבושים בנוסח יפני

מרכיבים

לתחמיץ:

  • כוס חומץ אורז
  • חצי כוס חומץ רגיל
  • כוס סוכר לבן
  • כפית שטוחה מלח
  • כוס מים

לירקות השונים לכבישה:

  • 2 מלפפונים טריים, קטנים ומוצקים ככל האפשר, פרוסים דק
  • כרוב קטן מאוד – פרוס לרצועות
  • גזר מקולף, פרוס דק מאוד או חתוך לגפרורים
  • כמה צנוניות – 10 יחידות – פרוסות לפרוסות דקות
  • לפת – בינונית, פרוסה דק

הכנה

  1. מניחים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר קטן ומבשלים ממש עד רתיחה ומסירים מהאש
  2. את הירקות מעבירים לכלי אטום ויוצקים עליו את התחמיץ לאחר שהתקרר
  3. מעבירים למקרר ללילה, שלאחריו הירקות מוכנים

איך תגוונו את הסלט?

  • פזרו גרגרי שומשום קלוי או רגיל לתוך סלט הירקות, הוסיפו אצות מיובשות (וואקמה) או תנו כמה טיפות של שמן שומשום.
  • אתם יכולים להוסיף גם פלפל שאטה – לפורר פנימה פלפל יבש אחד או שניים קטנים
  • תמיד אפשר להוסיף לירקות גם כמה פטריות שיטאקה יבשות (יש להוסיף יחד עם הירקות האחרים)

 

מתים לכבושים או ירקות מוחמצים? היכנסו למדריך העסקים של b144 כדי למצוא מעדנייה טובה, קרובה אליכם.