מרכיבים לצליית הבטטה: 

1 בטטה בינונית 
3 גרם רוזמרין 
2 גרם פלפל שחור 
3 גרם מלח גס 
2 כפות שמן זית 

אופן הכנת הבטטה: 

מחממים תנור מראש ל 200 מעלות. 
מקלפים 6-10 רצועות דקות מבטטה אחת (שומרים את הרצועות להמשך).
חותכים את הבטטה לקוביות (2 סנטימטר על 2).
מניחים את הקוביות בקערה ומוסיפים שמן, מלח, פלפל שחור, רוזמרין על פי הכמויות המצוינות במרכיבים ומערבבים היטב.
מניחים את הבטטות על תבנית התנור ומחממים ל - 30 דקות. מוודאים שהבטטה מוכנה ע"י נעיצת קיסם - יש לוודא שהבטטה לא קשה והתרככה. לסיום - מצננים.

אם אתם מעוניינים לאכול במסעדה טובה, אצלנו באתר של B144 תוכלו למצוא מגוון גדול של מסעדות מכל הסוגים.

מרכיבים לרוטב:

250 מ"ל שמנת מתוקה 
35 גרם חמאה 
70 פקאן מסוכר / פקאן סיני 
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
כף 1 יין לבן - לא חובה
2 שיני שום כתוש 
4 עלי בזיליקום טריים קצוצים 

 

אופן הכנת הרוטב: 

לוקחים מחבת גדולה וחמה, מוסיפים את קוביות הבטטה שצלינו ואת מרכיבי הרוטב הללו: חמאה, פקאן, שום, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ועלי בזיליקום ע"פ הכמויות המופיעות במרכיבים.

מטגנים במשך 3-6 דקות את המרכיבים על אש בינונית (ללא שמן). לאחר שהשום מקבל את הצבע הזהוב, מוסיפים את היין הלבן - לא חובה.

בהמשך מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים את הרוטב כ - 7 דקות. רצוי לערבב היטב בשלב הזה. כאשר הרוטב מצומצם מוסיפים עליו את הפסטה שחוממה מראש (מומלץ סוג פפרדלה) ועליה מניחים את רצועות הבטטה המטוגנות.

אופן הכנת רצועות הבטטה: 

מפזרים חצי כוס קמח מנופה על צלחת שטוחה ומקמחים את רצועות הבטטה שהוכנו מראש. מטגנים את רצועות הבטטה בשמן עמוק עד למצב קריספי.

שיהיה בתיאבון.

המתכון נכתב באדיבות מסעדת פפרדלה ברחובות (המדע 3 רחובות, טלפון: 08-9364422).


גולשים שהגיעו למתכון זה התעניינו במתכונים נוספים:

איך מכינים קובה?

מתכון לפלאפל ביתי

איך להכין שקשוקה