הרעיון בכל הסלטים הבאים הוא שקל מאוד להכין אותם, אין צורך בכלל להקפיד על כמויות של מרכיבים ואת כולם אפשר לשמור גם ליום שאחרי, במקרר (רצוי בקופסאות אטומות).
 

סלט שומר טרי

מרכיבים

  • שניים – שלושה ראשי שומר טריים, יפים, ללא החלקים הירוקים
  • אבוקדו אחד, טרי (לא חובה!)
  • מלח שולחן
  • שתי כפות חומץ הדרים
  • שלוש כפות סוכר
  • כף שמן זית
  • מיץ לימון

הכנה

  1. שוטפים את ראשי השומר וקוצצים את החלקים הירוקים העליונים. מסירים את העלים החיצוניים, אם הם גסים או לא יפים. חותכים את הבסיס ואז מחלקים כל ראש שומר לאורך, לשניים. 
  2. פורסים כל חלק לפרוסות דקות ככל האפשר ומכניסים לקערה גדולה. מערבבים עם מלח – כף או שתיים – ומניחים בצד ל- 15-10 דקות.
  3. אם יש לכם אבוקדו, פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס"מ או חותכים לקוביות. 
  4. לאחר שהשומר התרכך במלח, שוטפים אותו במים ומסננים. מחזירים לקערה ומערבבים פנימה את החומץ, הסוכר, ושמן הזית ואת האבוקדו. מערבבים ומוסיפים מיץ לימון – שתי כפות או אפילו יותר, אם רוצים. 
  5. מתקנים חמיצות עם סוכר ומגישים.
     

סלט סלק בנוסח מזרחי

לחובבי הטעמים המתוקים-חריפים.

מרכיבים

  • חבילה של סלקים מבושלים (בכל הרשתות) או חמישה סלקים קטנים, מבושלים ומקולפים.
  • כמה ענפי פטרוזיליה טריים
  • כמה ענפי כוסברה טרייה
  • כפית זרעי כוסברה מרוסקים
  • ½ כפית זרעי כמון או קימל
  • ¼ כפית צ'ילי מרוסק
  • כף או שתיים חומץ הדרים
  • כף או שתיים סוכר חום או לבן
  • פלפל שחור ומלח לטעם
  • קצת מים ושמן זית

הכנה

  1. חותכים את הסלקים לקוביות. 
  2. בקערה מתאימה מערבבים את כל חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר. 
  3. מקפיצים את הסלק ברוטב. מוסיפים נגיעה – כפית – של שמן זית, מערבבים, מוסיפים מעט מים אם רוצים, מתקנים תיבול ומגישים. 

 

סלט חצילים עם עגבניות, בצל סגול וחתיכות פלפל חריף

רוצים לאכול בחוץ היום? הקליקו ומצאו מסעדה מומלצת באזור שלכם.
 

מאחד יוצאים ארבעה: ארבעה סלטי חצילים למגש מזטים

הבסיס לכל הסלטים הבאים הוא סלט חצילים קלויים, שנמכר בכל רשתות השיווק בצנצנות במשקל של 650-600 גרם. אתם יכולים כמובן לקלות את החציל בעצמכם ולרסק את ה"בשר" שלו במזלג, אבל אז תצטרכו לעבוד קשה יותר, וחבל. היתרון הגדול של הסלטים האלה הוא בכך שניתן לשמור במזווה צנצנת כזו או שתיים של סלט חצילים לכל פעם שאתם מופתעים. אין צורך להקפיד על כמויות – הכול עניין של טעם והכמות שבה אתם מעוניינים מכל סוג של סלט.
 

סלט חצילים במיונז

מערבבים סלט חצילים עם מיונז ביחסים המועדפים עליכם, מערבבים פנימה מעט מיץ לימון, מקררים ומגישים.
 

סלט חצילים בטחינה

מכינים טחינה בדלילות בינונית: מערבבים יחד טחינה גולמית, שום כתוש, מיץ לימון, מלח ומים. מוסיפים סלט חצילים, מתקנים תיבול, מקררים ומגישים.
 

סלט חצילים בשום ולימון

כותשים שלוש או ארבע שיני שום טריות ומועכים אותן קלות בקערה, עם כף או שתיים של שמן זית. מערבבים פנימה סלט חצילים ומוסיפים מיץ לימון ומעט מלח עד שמגיעים לטעם הרצוי. מתקנים תיבול עם פלפל שחור גרוס דק, אם אוהבים.
 

סלט חצילים ועגבניות

מכינים סלט חצילים בשום ולימון כמו במתכון הקודם. מוסיפים קוביות של עגבנייה טריה וכף או שתיים של בצל סגול קצוץ דק. ממליחים עוד טיפה, אם רוצים ומגישים. 
ועוד סלט חצילים אחד – מאותו בסיס – רק עם פלפלים קלויים.
 

סלט חצילים ופלפלים קלויים

במעבד מזון, מעבדים בפולסים, עם להב המתכת, את התכולה – ללא הנוזלים - של צנצנת אחת של פלפלים אדומים קלויים וקלופים. מוסיפים שתי שיני שום מעוכות, מעט שמן זית ואת התכולה של צנצנת שלמה של סלט חצילים ומעבדים עוד, לקבלת סלט אחיד. מקשטים עם עירית או בצל ירוק קצוץ קטן, מגישים עם חלה טרייה, קלויה קלות בשמן זית.

לחצו כאן על מנת לחזור לעמוד הבית של B144