אין כמו ההצלחה של המטבח האיטלקי בישראל: זהו מטבח שקרוב אלינו מאד מבחינת מזג אוויר וגם אופי ולכן זה בכלל לא מפתיע שמסעדות איטלקיות כל כך מצליחות בישראל.
לא מדובר רק בפיצריות, פסטות וה- Take Away הפופולרי.

בקיץ, כשהטמפרטורות עולות והסבלנות יורדת, הסלטים האיטלקיים, הפלטות הקרות והקינוחים קורצים לנו הרבה יותר מכל מנת בשר אדום כבדה או אטריות מתובלות של מטבחים אחרים.
אז הנה, לכבוד הקיץ שהגיע, מתכון לסלט קפרזה דרום-איטלקי וטרמיסו - קינוח קרמי ומטריף. הקפידו על מרכיבים טריים, מקומיים והגשה מיידית ככל האפשר לאחר ההכנה בהגשה יפה שתעורר תיאבון גם כשחם.
המתכונים התקבלו באדיבות השף הראשי "אמיר שולר" ממסעדת בליני הוותיקה בלב שכונת נווה צדק הקסומה.

מחפשים מסעדה איטלקית ? היכנסו למבחר העצום של b144 - עם המלצות ודירוגים >>

סלט קפרזה - 

 

מצרכים:
1 כדור גבינת מוצרלה באפלו (כדור = 100 גרם) - ניתן להחליף לכדור מוצרלה בקר אך האיכות יורדת.
2 כפות חומץ בלסמי משובח
2 כפות שמן זית
1 עגבניה בינונית ויפה
מלח
פלפל
עלי בזיליקום לקישוט
  
אופן ההכנה:
את כדור המוצרלה חותכים ל-5 פרוסות בעובי 1 ס"מ כל אחת. חותכים את העגבניה לפרוסות בעובי 1 ס"מ כל אחת.
על צלחת מסדרים לסירוגין פרוסות עגבנייה וביניהן פרוסות מוצרלה. בין הפרוסות מוסיפים את עלי הבזיליקום.
בוזקים מעל שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומגישים מיד.


טירמיסו
 

המרכיבים:
1/2 ק"ג גבינת מסקרפונה
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר
1 כוס אספרסו מעורב
1/2 כוס יין מרסלה
12-16 ביסקוויטים – שניים לכל מנה

לזביונה:
4 חלמונים
1/4 כוס אבקת סוכר
8 כפות אספרסו איכותי
4 כפות ביצה עם רום
4 כפות ביצה עם יין מרסלה
 

היכנסו עכשיו למחירון: מסעדות איטלקיות העדכני >> 

אופן ההכנה:
1. הזביונה: מערבבים בקערה רחבה יחסית את כל חומרי הזביונה ומעמידים על סיר מים שרותחים בעדינות.
2. מתחילים לטרוף בנחישות ללא הפסקה. בהתחלה התערובת תעלה קצף ובהמשך ממש תתחיל לגדול ולהתמלא אויר.
3. הזביונה מוכנה כשהתערובת אוורירית וקרמית (חשוב להיזהר שלא לבשל את החלמונים בבישול ארוך מידי) ואז מניחים במקרר לחצי שעה.
4. מחברים את המסקרפונה יחד עם הזביונה ונזהרים שלא לערבב באגרסיביות יתרה, אחרת המסקרפונה תתחיל להיפרד ונקבל תוצאה חמאתית וכבדה.
5. טורפים את החלבונים עד שמקבלים התחלה של קצף.
6. מוסיפים את הסוכר וממשיכים  להקציף עד לקבלת קצף יציב וחזק.
7. מקפלים את הקצף בזהירות אל תוך הזביונה והמסקרפונה.
8. יוצקים את הקפה והמרסלה לקערה שטוחה. שוברים כל ביסקוטי לשניים וטובלים לזמן קצר בתערובת הקפה והמרסלה (הקפידו לא לטבול ליותר מדי זמן כדי שהביסקוויטים לא יהיו סמרטוטיים).
9. מניחים בכל כלי אישי שני חצאי ביסקוויטים ויוצקים מעל כמות לא גדולה מהקרם. מניחים על הקרם שני חצאי ביסקוויטים נוספים ומעליהם יוצקים שכבת קרם עד לכיסוי הכלי. 
10.מניחים במקרר למשך שעתיים לפחות ומגישים עם אבקת קקאו ומעט אבקת  סוכר מלמעלה.