אם אתם רוצים לחתוך שיש למטרה כמו יצירת מדף או משטח עבודה, תזדקקו לכמה כלים ויד יציבה. 
בנוסף, היות והחיתוך דורש קירור, הוא נעשה תחת מים. אם אין לכם מזור דיסק מקורר מים, תזקקו לצינור גינה מחובר למים או למזלף שיבטיח הזרמה שוטפת של מים וקירור הדיסק. 
עבודה ללא קירור תשבור את הדיסק ואת השיש!

כלים:

  • משור דיסק עם להב יהלום – רצוי עם מזרם מים
  • משקפי מגן
  • סרגל ועפרון לסימון
  • מד זווית או משולש
  • צינור מים ומקור מים
  • נייר לטש ומלטשת
  • מאסקינג טייפ
  • פסי גומי רחבים
  • אטמים לאוזניים
  • מסכת אבק

תהליך העבודה

כאן נדבר על חיתוך ישר של משטח שיש. 

  • חיתוך מעוגל או גלי מצריך שימוש בכלי עבודה ייעודיים ומשורי דיסק קטנים יותר או כוסיות. את אלה ניתן לשכור או לקנות בחנויות לכלי עבודה ו'עשה זאת בעצמך'. 
  • חיתוך של שיש רצוי מאוד לבצע בחוץ, במקום בו ניתן ללכלך: החיתוך יוצר כמות אדירה של אבק דק, והשילוב עם מים יוצר בוץ. 
  1. הניחו את השיש על משטח יציב לכל אורכו ושימו פסי גומי מתחת לשיש, כדי לשמור עליו מרעידות, וכדי שלא יישבר או יינזק בחיתוך.
  2. הדביקו פס של מסקינגטייפ באזור החיתוך, בצעו מדידה מדויקת וסמנו על המסקינגטייפ את קו החיתוך.
  3. כוונו זרם דק ויציב של מים לכיוון נקודת המגע של השיש עם המשור – היעזרו באדם נוסף, אם אין לכם מתקן קיבוע על המשור.

שימו לב: מים וכלים חשמליים לא מסתדרים טוב וקיימת סכנת חשמול. לכן כוונו זרם דק לכיוון נקודת המפגש בין השיש והמשור ורק לכיוון זה. ודאו שהמכונה מחוברת לנתיך – "פקק" – תקין!

  1. הרכיבו מסכה, משקפי מגן ואטמים. 
  2. התחילו בחיתוך ותנו למשור לעבוד בשבילכם – אל תדחפו אותו בכוח. החיתוך יתקדם מהר למדי וככל שתשמרו על מהירות עבודה איטית וקבועה, גם ייראה טוב בסופו של דבר.
  3. הקפידו מאוד לעבוד בקצב אחיד ועל קירור של המשור והשיש תוך כדי העבודה.
  4. בסיום תקבלו שיש חתוך, שהקצוות שלו לא חלקים. השתמשו בנייר לטש גס כדי לעבד ולהחליק אותו, תוך ירידה לניירות עדינים יותר, לפי העניין. 

חיתוך ועיבוד שיש? רצוי למצוא מומחה: היכנסו למדריך העסקים של b144 ותמצאו מומחה לשיש שישמח לעמוד לשרותכם.