תכנון מטבח מושלם הוא לא דבר פשוט. לכן כדאי להקפיד על כמה דברים בסיסיים, שמתכנני מטבחים למדו במהלך השנים. 

התחילו עם התמונה הגדולה

בחנו איך המטבח מסודר מבחינת חלונות, דלתות ו'תקשורת' עם חלקים אחרים של הבית, כמו חדר המגורים

  • שרטטו לעצמכם תוכנית כללית – צורת רי"ש או חי"ת למשל – ואז צאו לבחור את מוצרי החשמל העיקריים: מקרר, מדיח, כירה ותנור וכן כיור. 

למה? כיון שאלה יכתיבו אחר כך את גודל המשטחים השונים ואת מידות הארונות. 

איך אתם משתמשים בחלל? 

שאלו את עצמכם "איך אני רגיל לבשל?" האם אתם שמאליים, למשל? האם אתם מעדיפים בישול מול חלון? האם אתם צריכים משטחי עבודה גדולים? 
לדוגמא, אם אתם אוהבים לאפות, תצטרכו משטח רידוד רחב וגדול. 

צרו מקבצים

יש מי שמעדיפים לסדר את המטבח שלהם בצורת משולש: כירה, כיור, מקרר. 
אחרים מעדיפים את שיטת המקבצים, בהם מרכזים יחד פעילויות שונות, כמו רידוד ואפיה, או קיצוץ ובישול.
בכל מקרה רצוי שהכיור, משטח ההכנות והכירה יהיו מקובצים יחד, כאשר רוחבו של משטח ההכנות צריך להיות 90 ס"מ לפחות, גם במטבח קטן. 

  • אם יש לכם מקום, הפרידו בין משטח ההכנות לבין משטח האחסון – זה שמשמש להעמדת הקומקום או מעבד המזון. 

הקפידו על בטיחות

  • אל תתקעו את התנור והכירה במרכז המטבח, אלא בצידו הרחוק יותר, במידת האפשר. 

למה? כי אנשים – במיוחד בארץ – נוטים להתקבץ במטח כאשר מישהו מבשל. 
צרו מקום בטוח להתקבצות הזו, רחוק מאש וממים. 

אל תשכחו תאורה

אור לא חסר בארץ, אבל לא תמיד הוא מכוון למקומות הנכונים. 

  • השתמשו בתאורת לד – היא אינה יקרה כיום – שמאירה מקומות כמו משטחי עבודה, ארונות וכיור. כדאי להשתמש בסטריפים של לד כדי להאיר מתחת לארונות המטבח, למשל, ובתאורה ממוקדת. 

השתמשו במגוון אמצעי אחסון

מגרות, ארונות ורטיקליים לאחסון של בקבוקים, רשתות נשלפות וכל מה שאתם יכולים לשים עליו את היד. 
השתמשו בניסיון העבר שלכם כדי לדעת אילו ארונות ואמצעי אחסון אתם אוהבים וצריכים – וקנו יותר מאלה. 

בחרו בחומרים שמתאימים לכם

יכול להיות שמשטחי עץ הם המילה האחרונה, או אבן חברון, אבל האם הם מתאימים לאופן השימוש שלכם במטבח? 
תכננו משטחים – ארונות, דלתות ומשטחי עבודה – שמתאימים לכם ולא לאופנות המגזינים לעיצוב. 

ולסיום, למציאת נגר או חנות מטבחים, היכנסו עכשיו לקטגוריית מטבחים באתר b144.