• הכנת סבון מצריכה שימוש בחומרים רותחים ולוהטים. הקפידו על כללי הזהירות: כפפות גומי טובות, משקפי מגן ועבודה נקייה ומסודרת.
 

מצרכים דרושים לסבון ביתי:

גליצרין – אפשר לקנות בלוקים של גליצרין או פתיתי גליצרין בחנויות תחביב או אמנות. 
גליצרין אטום – לבן – ייתן סבון אטום ואילו גליצרין שקוף ייתן סבון שקוף, לא משנה כמה או איזה צבע תוסיפו לו. 
שמנים אתריים – בחנויות טבע או "סיניות". מספיק כמה טיפות כדי לתת לסבון ריח, כך שלא חייבים יותר מבקבוקון קטן מכל סוג. 
תבניות לסבון – השתמשו בתבניות ייעודיות לסבון, שנוחות יותר לחילוץ הסבון
אלכוהול 70% - בכל בית מרקחת. העבירו לשפריצר קטן.
 

הכנה

 - לפני הכל, יש לשבור את בלוק הגליצרין לחתיכות קטנות, כדי לזרז את ההמסה שלו. 
 - הכינו באן מארי (אמבט מרים): סיר קטן מעל סיר גדול יותר, שבו מרתיחים מים.
  • קחו פתיתי או שברי הגליצרין והמיסו אותם בבאן מרי על אש בינונית. נסו להעריך כמה ייכנס בתבניות שלכם ואל תשתמשו ביותר – אין צורך.
 - אם אינכם רוצים להשתמש בבאן מארי, תוכלו להשתמש במיקרו: הפעילו אותו בכל פעם ל- 30 שניות וערבבו, עד להמסה מלאה.
  • הוסיפו את השמנים האתריים שאתם רוצים. אל תנסו יותר משמן אחד לכל תערובת, כיון שהתגובה בין שמנים שונים יכולה להיות לא נעימה. במשך הזמן תלמדו מה מתאים – ומה פחות. 
  • ערבבו את השמנים עד שאתם בטוחים שכל התערובת אחידה והסירו מהאש.
  • הניחו את התבניות שלכם על גבי משטח ישר, רצוי שיהיה נייר אפיה מלמטה, כדי למנוע לכלוך.
  • התיזו מעט אלכוהול לתוך חללי התבנית. 
 - האלכוהול מונע הדבקות, מונע בועות אוויר ומקל על הייבוש של הסבון. 
  • צקו את הסבון – בזהירות! – עד לגובה התבנית, בלבד. 
 - אם ניסיתם לעבוד עם כמות גדולה או שהסבון החל להתמצק, המיסו אותו שוב בבאן מארי או במיקרו.
  • התיזו עוד מעט אלכוהול על המשטח החשוף של הסבון – למניעת בועות בחלק התחתון של הסבונים – והניחו לקרור.
  • זה הכל. אחרי שהסבון מתקרר אפשר לנער אותו בעדינות מהתבנית. 
 - מאחסנים את הסבונים כשהם עטופים בניילון נצמד או בצלופן, עד לשימוש. 
 - ניתן לאבק במעט קורנפלור.
 
להכין סבון לבד מסובך לכם, אך עדיין אתם רוצים סבון איכותי ולא תעשייתי? היעזרו באינדקס העסקים של בזק 144 ומצאו יצרן סבון מקצועי קרוב אליכם.