מה צריך להיות בבר ביתי?

בבר ביתי בסיסי, רצוי מאוד שיהיו לכם לפחות משקאות מהסוגים הבאים, באיכות טובה:

  1. וודקה
  2. ג'ין
  3. ויסקי
  4. רום לבן
  5. טקילה

הוסיפו עליהם מיקסרים – משקאות לא אלכוהוליים או בעלי אלכוהול נמוך:

  1. קמפרי
  2. ורמוט אדום וורמוט לבן
  3. משקאות מוגזים כמו טוניק, קולה, ג'ינג'ר אייל וסודה כמובן.

ותמיד-תמיד שיהיה לכם שייקר אחד, ג'יגר למדוד בו נפח וקרח. המון-המון קרח. 

כללים מאוד בסיסיים לקוקטיילים

אפשר לערבב כמעט הכול עם כל דבר, אבל:

  • אל תכניסו יותר מ- 70 מ"ל אלכוהול בקוקטייל בודד
  • זכרו שמיצי פירות ומשקאות חלביים לא הולכים יחד. 
  • משקאות חריפים מבוססי חיטה (וודקה או ויסקי) לא מסתדרים עם יין
  • אל תערבבו שני סוגי משקאות לבנים – טקילה סילבר וג'ין, למשל – בקוקטייל אחד, אלא אם אתם בעניין של לדפוק את הראש. 


והנה שלושה מתכונים בסיסיים, שתמיד מצליחים:

אמריקנו

כשהאדון קמפרי הגיש את הקוקטייל הזה לראשונה בבר שלו, הוא קרא לו "מילנו-טורינו": הקמפרי הגיע ממילאנו ואילו הוורמוט (צ'ינזאנו) מטורינו. 
האמריקאים התאהבו בשילוב המריר-מתוק הזה, וכך קיבל הקוקטייל את שמו המוכר יותר. 

  • נותנים כמה קוביות קרח בכוס גבוהה ויוצקים עליהן 60 מ"ל קמפרי ו- 60 מ"ל ורמוט אדום (מתוק). 

סוגרים בסודה ומגישים עם פלח תפוז. 

מרטיני יבש

המבחן האמיתי לכל ברמן הוא הכנת מרטיני יבש, אמיתי ומדויק. תתפלאו כמה נכשלים במשימה הזו, שנראית פשוטה למדי:

  1. מקררים כוס קוקטייל (כוס מרטיני).
  2. בכוס ערבוב יוצקים 20 מ"ל ורמוט אקסטרה דריי על קרח, ומסובבים בכפית רק כדי לצפות את הקרח. 
  3. מסננים החוצה היטב את הוורמוט ויוצקים לכוס 75 מ"ל ג'ין. 
  4. מסובבים את הקרח עם הג'ין ואז מסננים את הג'ין לכוס הקוקטייל. 

אפשר לקשט בזית ממולא או בזסט של לימון.

לונג איילנד אייס טי

אין שום דבר שקשור לתה, במתכון הזה:
מערבבים בשייקר, עם קרח:

  • 45 מ"ל ג'ין
  • 45 מ"ל וודקה
  • 45 מ"ל רום לבן
  • 45 מ"ל ויסקי אמריקאי
  • מיץ מחצי לימון

מסננים לכוס גבוהה וסוגרים עם קולה. 
בהצלחה בבוקר למחרת. 

צריכים לצייד את הבר הביתי שלכם במשקאות חריפים? אין בעיה. היכנסו לקטגוריית יין ומשקאות אלכוהוליים באתר b144.