מרבית המקפיאים המודרניים לא סובלים מבעיות של קרח בתא ההקפאה, אלא אם כן השארתם את דלת המקפיא פתוחה או שהוא סתום או שיש בו תקלה כלשהי. 
בכל אופן – מקפיא מודרני או מקרר ישן – הפשרת המקפיא צריכה להיעשות בצורה נכונה, כדי לא לפגוע בחלקי הפלסטיק. 

מבצע פריזר: שלב ההכנות

אם יש לכם מזון במקפיא, אתם רוצים לשמור עליו קפוא ככל האפשר. 

  • הכינו צידנית או שתיים, לפי הצורך, וכמה מגבות מטבח. 
  • אם יש לכם קרחומים קפואים – מה טוב. אם לא, קנו שקית או שתיים של קוביות קרח. 
  • הכינו סמרטוטים נקיים וכמה עיתונים וקערות או קומקום למים חמים, בהתאם לשיטת ההפשרה שבה בחרתם. 
  • הניחו ניירות עיתון או סמרטוטי רצפה מסביב למקפיא או למקרר, לספיגת מים מהקרח שיפשיר.

מבצע פריזר: ההפשרה

  • העבירו את המזון לצידניות. 
  • רצוי לבודד כל מוצר או שניים במגבת או נייר עיתון. אלה ישמשו לבידוד וגם לספיגת נוזלים.
  • הניחו את הקרחומים או הקרח מעל כל המוצרים וסגרו את הצידנית. 
  1. העבירו את התרמוסטט לטמפרטורה הכי גבוהה (אם מדובר במקפיא נפרד, נתקו אותו מהחשמל או כבו אותו)
  2. הוציאו את כל חלקי הפלסטיק, מגשים וכד' והניחו בכיור.
  3. אם צריך, השאירו במקפיא רק את אחד המדפים:
  4. הרתיחו מים בקומקום ומלאו קערה מתאימה. 
  5. את הקערה הניחו על המדף במקפיא וסגרו הדלת.
  6. אדי המים ירככו את הקרח.
  7. בזמן זה, נקו את חלקי הפלסטיק שהוצאתם מהפריזר ויבשו אותם היטב.
  8. חזרו למקפיא, ובעזרת ספטולה מפלסטיק, כף עץ או בידיים, הרחיקו בעדינות את הקרח מבלי לפגוע בדפנות. 
  • אם צריך, חזרו על הפעולה עם המים הרותחים. אתם יכולים גם לעבור עם סמרטוט טבול במים חמים, כדי להפשיר עוד קרח

שימו לב: בתחתית תא ההקפאה יש לרוב יציאה למי ניקוז. ודאו שמים יוצאים דרכה. אם לא- ייתכן מאוד והיא סתומה:

  • נסו לנקות אותה בעזרת קיסם או מהדק. עשו זאת בזהירות רבה, על מנת שלא לפגוע בצינור שיוצא מהמקפיא. 
  1. לאחר שהוצאתם את כל הקרח, נקו את תא ההקפאה ויבשו אותו היטב.
  2. נקו את הגומיות (סמרטוט טבול במים חמים) וודאו שהן שלמות ותקינות. 
  3. החזירו את כל חלקי הפלסטיק לפריזר.
  4. הפעילו את המקפיא ולאחר שהוא קר, החזירו לתוכו את המזון. 

פריזר לא תקין? קרח? היכנסו עכשיו למדור טכנאי מקררים במדריך b144, והזמינו טכנאי לביתכם.