היתרונות של חלב שקדים על משקאות אחרים

  • לחלב שקדים יש ערך גליקמי נמוך ומבחינה זו הוא תחליף טוב לחלב אורז. 
  • הוא לא גורם בעיות אלרגיה או חשוד בבעייתיות הורמונאלית כמו חלב סויה, ואפשר להשתמש בו גם באפיה ובבישול, בדומה לשימוש בחלב פרה. 

את השארית מהכנת חלב השקדים אל תזרקו. אפשר להשתמש בה להכנת קמח שקדים, אבל בואו נתחיל בהכנת חלב השקדים.

  • ואגב, חלב שקדים הוא לא באמת חלב, כיון שהוא לא מכיל חלב, ויש לקרוא לו "משקה שקדים". 

מרכיבים

  • כוס שקדים טריים
  • ½ כפית מלח
  • 4 כוסות מים
  • מקל וניל (לא חובה)
  • מעט סילאן או דבש (לא חייבים)

תצטרכו בלנדר ומסננת דקה או חיתול או מגבת מטבח.

הכנה

  1. משרים את השקדים במי מלח למשך לילה לפחות, ורצוי 12 שעות.
  2. ההשריה חשובה על מנת להפעיל אנזימים וכדי להוריד את כמות החומצה הפיטית שבשקדים. הורדת ריכוז החומצה הפיטית תמנע הפרעה לספיגת הברזל שלכם. 
  3. שוטפים את השקדים במים ומעבירים אותם לבלנדר או מעבד מזון
  4. מוסיפים את המים ומעבדים במשך כמה דקות, עד שמתקבל נוזל אחיד וחלק, קרֶמי
  5. במיוחד אם אתם מכפילים כמויות, שימו לב שכוס הבלנדר שלכם גדולה מספיק, כיון שהתערובת מקבלת נפח
  6. מסננים את הנוזל דרך מגבת המטבח וסוחטים לתוך הבלנדר (רק אם החלטתם להוסיף מתיקות)
  7. מוסיפים את נותן הטעם ומעבדים עוד קצת ומעבירים לצנצנת מתאימה. 

החלב יחזיק – במקרר – כשבוע ימים. אם צריך, אפשר לנער לפני המזיגה. 

מה עושים עם השאריות? 

  1. קחו תבנית אפיה ושימו עליה נייר אפיה.
  2. מרחו את התערובת על נייר האפייה למשטח דק ושימו בתנור על חום נמוך מאוד, לייבוש.
  3. לאחר הייבוש מעבדים במעבד מזון לקבלת קמח, שבו אפשר להשתמש במקום כל קמח רגיל. 

טבעונים? היכנסו למדור "טבעונות" במדריך העסקים של b144, בו תמצאו הרבה חנויות טבע ובהן שפע של מוצרים לטבעונים.