פחות סבל לבעלי חיים

גידול בעלי חיים לעשיית הבשר לא מיטיב איתם. 

  • תנאי הגידול לא תמיד טובים או מפוקחים, ובמקומות רבים נגרם סבל לחיות, עוד במהלך חייהן, שלא לדבר על השחיטה עצמה. 

זו הסיבה שרבים עוברים לתפריט צמחוני או טבעוני ותורמים בכך תרומה אישית להקטנת הסבל של בעלי חיים. 

שמירה על הסביבה ומשאביה

  • הצמחונים טוענים שגידול בקר לבשר צורך הרבה מאוד מים ומשאבים סביבתיים, מצריך שימוש בתרופות אנטיביוטיות ואינו טוב לאיכות הסביבה. 

יכול להיות שגידול חסה מזיק באותה מידה, אבל אם אתם מרגישים שהם צודקים בנקודה הזו – מצאתם עוד ערך מוסף לתפריט צמחוני או טבעוני.

הקטנת הסיכון למחלות שעוברות במזון

בשר ודגים רגישים הרבה יותר לזיהומים חיידקיים וויראליים מאשר רכיבי מזון צמחיים.

  • מבחינה זו, צריכה נמוכה יותר של מזון מן החי מקטינה את הסיכון שלכם לחלות במחלות זיהומיות שמקורן בבשר, תנאי אחסון או הכנה לא נאותים ועוד.

פחות חומרי הדברה

גידול בשר, דגים ובמיוחד פרות לחלב דורש כמויות גדולות יחסית של חומרי הדברה, שתפקידם להבטיח שמזונם של בעלי החיים יהיה בטוח ולא יזדהם במזיקים שונים. 

  • גידול צמחים למזון, חיטה ודגנים אחרים, ירקות ירוקים וכדומה, צורך אמנם חומרי הדברה אבל לכאורה בכמויות וריכוזים אחרים.

תוציאו פחות כסף

אולי לא חשבן על זה, אבל מזון מן הצומח ומזון בריאות זולים יותר מדגים ובשר וממוצרי גבינה. 

  • אם תבחרו בתפריט צמחוני או טבעוני לחלוטין, תחסכו כסף לא רק על בשר, אלא גם על מוצרים מעובדים רבים שמחירם יחסית גבוה. 

ולסיום: מתכון לקציצות ירק וטופו

מרכיבים

  • 50 גרם טופו קשה, מגורר
  • 1 גזר גדול ויפה, מגורר
  • 2 זוקיני, מגוררים
  • 1 בצל קטן קצוץ או מגורר – ללא נוזלים
  • שתי כפות פרורי פנקו
  • שתי כפות קמח כוסמין או קמח מלא
  • ביצת חופש
  • חצי כפית קארי, כפית כורכום, מלח ופלפל גרוסים
  • מעט מים

הכנה

  1. מכינים תערובת מכל המרכיבים.
  2. אם התערובת יבשה וכבדה, מוסיפים מעט מים ומניחים בצד לכ- 15 דקות. 
  3. יוצרים קציצות. מברישים אותן במעט שמן זית מכל צד ואופים בתנור חם עד להשחמה מלאה. 
  4. לחלופין, אפשר ליצור פלאפלים ולטגן בשמן עמוק. 

מזון בריאות או ירקות אורגניים? היכנסו לקטגוריית חנויות טבע באתר b144 ומצאו את החנות הקרובה אליכם