חופשת הקיץ כבר כאן והקייטנות לא מספיקות כדי להעסיק את הילדים. בשלב כזה או אחר גם הסבתות יפלו מהרגליים, ולכן כדאי שתכינו לעצמכם מאגר של פעילויות משותפות עם הילדים. 
אחת מהפעילויות המקסימות ביותר היא הכנת ארטיקים או קרטיבים עם פירות ותוספות שונות, יחד עם הילדים. אלה ימותו על הרעיון, שכן הם יכינו את הארטיקים לפי טעמם והעדפתם ויוכלו גם להשוויץ ולהתגאות בכך שהם היחידים שיש להם מהארטיקים האלה. 
העלויות לא גבוהות והעבודה לא ממש קשה. צריך רק להקפיד על כמה דברים פעוטים: 
 - הטוב ביותר הוא להשתמש בתערובת של מחית פירות עם מיץ תפוזים או לימון או אפילו מיץ ענבים. כמובן שזה הבסיס, שאליו ולתוכו תוסיפו מה שהילדים מבקשים: חתיכות קטנות של אננס או מנגו, תות - אם אתם עדיין מוצאים (אפשר להקפיא עכשיו לשימוש לאורך הקיץ) – ואפילו ג'לי!
 - להכנת ארטיקים (להבדיל מקרטיבים) כדאי להשתמש ביוגורט טבעי (בלבד – לא ממותק). אם אתם לא משתמשים במוצרי חלב, השתמשו בקרם קוקוס מלא, לא ממותק, יחד עם מחית פירות. נסו כמה פעמים יחסים שונים בין פרי ובסיס יוגורט או קוקוס, כדי לקבל את מה שעובד עבורכם; לא קופא מדי ולא נמס מהר מדי. 
 - כמה זמן במקפיא? לפחות לילה, אם רוצים להבטיח ארטיקים קפואים "באמת". אם אתם ממש לחוצים, נסו תערובת שיש בה פחות פרי ויותר נוזלים, שתקפא מהר יותר, בתוך ארבע עד שש שעות. 
קרטיבים אפשר להקפיא במשך שעתיים – שלוש בלבד, בתלות בכמות הפרי שיש בהם, יחסית למים. 
ככל שיש יותר מים ופחות פרי או סוכר, הקפיאה תהיה מהירה יותר. קחו בחשבון רק שככל שתוסיפו יותר מים, המרקם יהיה דומה יותר לזה של קרח, מאשר לקרטיב: בקרטיבים המסחריים יש יחסית הרבה סוכר, שמאט את הקפיאה ומקטין את גבישי הקרח; כך מתקבל מרקם עדין יותר (אבל גם שברירי יותר, שמתפרק).
- השתמשו בתבניות ייעודיות לארטיקים, אותן אפשר למצוא בחנויות לצרכי קונדיטוריה וגם ברשת. יש תבניות בעלות צורה ויש כאלה שהן חלקות – העדפה שלכן, כמובן. שחרור הארטיקים מהתבנית נעשה על ידי כך ששוטפים את התבנית במים תחת הברז במשך כמה שניות. זה הכול. 
ועכשיו – למתכונים

 

גלידות תות טבעיות

 

ארטיק יוגורט, אפרסקים ותותים

רכיבים

  • 3 כוסות תותים
  • 3 כוסות קוביות אפרסק, ללא ה'עור'
  • 2 כפות דבש
  • 2/3 כוס יוגורט טבעי

הכנה

  1. במעבד מזון, מעבדים את התותים עם שתי כפיות דבש עד שהנפח יורד ב- 50%. 
  2. מוציאים לקערה, שוטפים את קערת המעבד ומעבדים באותו אופן, עם שתי כפיות דבש, את האפרסקים.
  3. יוצקים שתי כפיות ממחית התות לתוך התבנית. מוסיפים כפית יוגורט ואז שתי כפיות מחית אפרסקים, וחוזרים שנית, או כמה שצריך, בהתאם לתבניות שלכם. מקפידים על כך שהשכבה האחרונה תהיה שכבת פרי.
  4. בין שכבה לשכבה דופקים קצת את התבניות על השיש כדי להבטיח שכל השכבות שוקעות ואין אוויר או בועות אוויר ביניהן. אפשר גם לערבב בקלילות בעזרת מקל ארטיק או כפית הפוכה. 
  5. נועצים את המקל, סוגרים ומקפיאים. 

 

קרטיבים של קיווי ואבטיח בניחוח מנטה

מרכיבים

  • 4 קיווי יפים + כמה טיפות מיץ לימון
  • שלוש כוסות קוביות אבטיח
  • כמה עלים של נענע – לפי הטעם

הכנה

  1. מקלפים את הקיווי ומזליפים עליהם כמה טיפות של מיץ לימון
  2. במעבד מזון, מעבדים עם כחצי כוס מים, עד שמתקבלת מחית חלקה
  3. מעבירים את תכולת הבלנדר לתבניות הקרטיבים: ממלאים כל תבנית עד רבע או שליש מגובהה בקיווי. 
  4. מקפיאים במשך שעה לערך. 
  5. לאחר שעוברת שעה, מעבדים במעבד מזון, באותו אופן, את האבטיח, עם כמה עלי נענע – חמישה – שישה, לא יותר.
  6. יוצקים את תכולת קערת המעבד לתבניות וממלאים אותן, כך שמתקבל קרטיב שחלקו העליון קיווי, והתחתון – אבטיח-מנטה.
  7. מחזירים את התבניות למקפיא למשך כמה שעות, עד שהקרטיבים קפואים. 

חם לכם? עשינו לכם חשק לארטיק טעים ומרענן? היכנסו לרשימת גלידריות מומלצות באתר B144 ומצאו חנות גלידה מתוקה וקרובה.