המרינדה – קווים לדמותה

למה משתמשים ב'מרינדה', או 'משרה', שזו המילה העברית הנכונה לה?
ובכן, הרעיון הכללי הוא כפול:

  1. לרכך בשר קשה או סיבי, כמו בשר בקר צעיר, שאין בו הרבה שומן.
  2. להוסיף טעם עסיסי לבשר שאין בו טעם דומיננטי, כמו למשל עוף. 

כאשר אתם מתכוונים להשתמש במרינדה, זכרו שהיא מרככת את הבשר ולכן השתמשו בה בצורה נכונה: השרו לזמן קצר אם מדובר בבשר קל כמו בשר עוף, או בשר שאינו סיבי, כמו אנטריקוט. 
אם אינכם משתמשים בתערובת תבלינים יבשה, לבשרים כאלה עדיפה מרינדה קצרה – שעה עד שעתיים לכל היותר – ועדינה ככל האפשר. 
בשרים "קשים" (שאינם מתיישנים - כמו בשר אדום צעיר מאד או בשר נטול שומן) יוכלו להרוויח מהשרייה ארוכה יותר. 
השרו תמיד את הבשר במקרר. הוציאו אותו מקירור לכל היותר 20 – 30 דקות לפני שאתם מעלים אותו על האש.

הבסיס למרינדות: מלח או חומצה

רוב המרינדות מבוססות על מלח (או רוטב סויה) לריכוך הבשר, או על חומצה (יין, מיץ לימון, חומץ או מיץ פירות כלשהו). לאלה מתווספים נותני טעם שונים - תבלינים, רטבים ושמן שמוסיפים טעם וריח.
מרינדות "מזרחיות" יהיו מבוססות לרוב על מלח, לימון ועל תבלינים שחורים – כמו פלפל שחור ופלפל אנגלי.
מרינדות "אסיאתיות" יהיו מבוססות יותר על מיצי פירות שונים וסויה, על תבלינים חמים כמו קינמון, ציפורן וכד'. 
שימו לב שאין במרינדות שלהלן מלח – ממליחים את הבשר אחרי ההכנה, אם צריך, ומוטב במלח גס.

בחרתם לכם מתכון? היכנסו לאטליזים שלנו ותתחילו לנפנף >>

מרינדת לימון ועשבי תיבול

המרינדה הזו מתאימה לכל סוגי הבשר וגם לירקות, במקרה שיש ביניכם טבעונים או צמחונים. 
טרפו יחד בקערה מתאימה:
¼ כוס שמן זית (למי שאוהבים טעמים חזקים, רצוי כתית, ולא כתית מעולה)
¼ כוס מיץ לימון
3 כפות מרווה קצוצה
2 כפות עירית
2 כפות גרגרי חרדל 
1 כף פלפל שחור גרוס גס
1 כף שום מעוך

מרינדה אסיאתית קלאסית

גם זו מתאימה לכל סוגי הבשר. מערבבים יחד:
1 כוס נקטר אננס טבעי ככל האפשר (או מנגו)
½ כוס סויה 
½ כוס בצל יבש קצוץ
1 כף שמן שומשום
1 כף שום מעוך
½ כפית ג'ינג'ר טרי
1 כף מיץ לימונית
1/8 כפית ציפורן
1/8 כפית קינמון

מרינדה "מזרחית"

מתאימה לכל סוגי הבשר. מערבבים יחד:
2 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה – חריפה ומתוקה לפי טעמכם
1 כפית זרעי כוסברה טחונים או גרוסים
1 כפית כמון טחון
1 כפית שום מעוך
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית פלפל שחור גרוס גס

מרינדה קלאסית לפרגיות

מתאימה לתיבול מהיר וללא מאמץ: עם זאת ממליצים לכם להשרות לפחות שעה - שעתיים 
5 כפות סילאן
3 כפות קטשופ
3 כפות רוטב סויה בהיר ואיכותי (שהוא מלוח ובהיר יותר מהרוטב הסמיך והמתקתק)
3 כפות שמן זית
½ כפית מלח דק
½ כפית פלפל שחור גרוס 

2 כפות גדושות תבלין גריל עוף