לנקניקיות יצא שם רע, ולא לגמרי בצדק. 
נקניקיה טובה תכיל חומרים טובים – בשר ותבלינים טבעיים – ולא שאריות של קמח עצמות, נוצות או לחם.  בנוסף, לא חייבים להוסיף לנקניקיות חומרים משמרים, ואז יש לשמור אותן בהקפאה עד לשימוש. 
  • זאת אינה כמובן בעיה בהכנה ובייצור ביתיים. 
מה לגבי השומן? 
זה נכון שכדי לייצר נקניקיות טובות צריך שומן בתערובת, אבל כמו בכל דבר בחיים: מידה מדודה ונכונה היא שם המשחק.
  • יש להשתמש במספיק שומן כדי לקבל נקניקיה טעימה, ולא יותר מזה. 
 

אז איך מכינים נקניקיות בבית?

 - ראשית חוכמה - השרוול
את תערובת הנקניקיות מכניסים למשהו שנקרא casing, שרוול או עטיפה. 
שרוולים כאלה קיימים משני סוגים:
  1. בוט – שרוול ממעי טבעי
  2. מלאכותי – עשוי חלבון, לרוב קולגן, ניתן לעיכול
את העטיפות ניתן לקנות בחנויות ייעודיות או אצל קצבים. לדוגמא, מחיר של שרוול סינתטי בקוטר 30 מ"מ ובאורך של 15 מטרים יכול להגיע לכל היותר ל- 40 ש"ח.
 

 - הבא בתור – מכונת המילוי – המכשיר לניקנוק

מילוי הנקניק או הנקניקיות אפשרי בשימוש במכונה שמיועדת לכך או בעזרת מטחנת בשר.
יש מכונות ייעודיות – גם ביתיות – אבל למתחילים, הטוב ביותר הוא לקנות מתאם למטחנת בשר ידנית או למיקסר שולחני. 
השימוש לא מסובך, רק דורש קצת מיומנות וזריזות ידיים. 
  • מכניסים תערובת נקניקיות למכל המילוי של המכונה
  • קושרים וסוגרים בקשר כפול קצה אחד של שרוול המילוי
  • מחליקים את השרוול – כשהוא מכווץ! – על צינור המילוי
  • מתחילים להזרים את התערובת באיטיות דרך המכונה לתוך השרוול.
תוך כדי ההזרמה, יש "לעסות" את השרוול, כדי למנוע היווצרות בועות אוויר בתערובת. 
  • לפי אורך הנקניקייה הרצוי, מסובבים את השרוול המלא ליצירת פיתול שיסגור ויתחום כל נקניקיה. 
  • את הנקניקייה האחרונה קושרים בקצה בקשר כפול. 
 

ומה לגבי מתכון לנקניקיות ביתיות?  קבלו, בבקשה.

נקניקיות בקר אמיתיות
מרכיבים
  • 1.5 ק"ג בשר בקר רזה
  • 550 גרם בשר בקר שמן
  • 200 גרם כבד עוף טרי
  • 150 גרם שומן בקר או שומן כבש (בהתאם לטעמכם)
  • 5 כפיות מלח גס
  • כף פלפל שחור גרוס גס
  • 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • קורט פלפל אנגלי גרוס
  • קורט ציפורן טחונה
  • כפית אבקת חרדל אנגלי
  • 2 כפות זרעי חרדל שלמים
  • 2 כפות שום מעוך
  • 2 כפיות סוכר
  • 2/3 כוס מים
הכנה
  1. טוחנים בשר בקר רזה בטחינה גסה
  2. טוחנים בשר שמן, כבד ושומן בטחינה דקה
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם כל שאר החומרים, מלבד המים
  4. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד לקבלת תערובת אחידה בצפיפות מתאימה (לא דליל מדי!)
 
*אפשר לבדוק תיבול על ידי בישול קצר של דוגמא במיקרו.
 
אוהבים נקניקיות? במדריך העסקים של בזק 144 תמצאו יצרן נקניקים איכותי קרוב לבית שיספק לכם נקניקיות איכותיות לברביקיו הבא.