עם פתיחת שוק הבשר גם ליבוא של בשר טרי, גדל כאן היצע הבשר הטרי. 
בעבר יכולנו לקנות בשר טרי כמעט אך ורק מישראל או בשר אדום טרי שיובא לארץ בהטסה והיה לכן יקר. כיום ניתן לקנות בשר טרי מיובא מפולין, למשל, שמחירו נמוך מזה של הבשר מישראל. 

איכות הבשר – לפי קביעת הקצב

לצערנו, אין בישראל שיטת סיווג בשר לפי איכות, כמו שקיימת בארצות הברית למשל. 
זה אומר שלעיתים קרובות (מדי) אנחנו נדרשים לשלם מחיר גבוה עבור נתח שהאיכות שלו לא גבוהה. כך יוצא שאנחנו צריכים יותר ויותר לסמוך על עצמנו ועל הקצב שלנו כדי שימכור לנו נתח בשר טרי עסיסי וטוב. 
מסיבה זו חשוב עוד יותר לבחור קצב אמין וטוב, באטליז נקי ומסודר:

בוחרים אטליז לפי הניקיון והסדר

  • נכנסתם לאטליז ויש ריח לא נעים באוויר?
  • הנתחים המוצגים נראים יבשים או לא חתוכים טוב?
  • הוויטרינה נראית לא נקייה או שקרש החיתוך (חייב להיות פלסטי!) מלוכלך ומדמם בעצמו?
  • הטמפרטורה במקררים או במקפיאים לא מספיק נמוכה? המוצרים לא קפואים ממש?
  • יש לכם הרגשה כללית לא נעימה, וההתרשמות שלכם לא טובה? צאו מהאטליז. חד וחלק. 

בוחרים אטליז שאכן מוכר בשר טרי

מחירו של בשר טרי גבוה מזה של בשר קפוא, ולכן ישנם מי שיש להם תמריץ למכור לנו בשר קפוא בתור בשר טרי. 

  • בעבר היו מי שהפשירו בשר קפוא וסיפרו עליו שזהו בשר טרי, אבל נוהג זה אסור על פי החוק: רק בשר טרי ('מצונן') ניתן למכור בתור בשר טרי. 

היות וכך, התפתח מה שנקרא בישראל מושג של בשר "מופשר ומיושן" או "מיושן מקפוא" וכדומה. מדובר בבשר קפוא, שבכלל לא ניתן ליישן, ומחירו לא יכול להשתוות לזה של בשר טרי. 

בחרו את הקצב שלכם לפי סוג הבשר שהוא מוכר:

קנו רק אצל קצב שמציע בשר טרי שמקורו אכן בבשר טרי, או בשר קפוא, במחירים של בשר קפוא. 
אין פסול במכירה של בשר מופשר, אבל חשוב שתדעו שזה מה שאתם קונים. 

  • בקשו לדעת באיזה יום בשבוע מגיעה סחורה לחנות ובואו לראות אילו נתחים מגיעים, מאיזה מקום ובאיזו צורה.

 

 

בוחרים אטליז לפי המבחר

אטליז טוב יחזיק ויציע מבחר גדול של נתחי בשר ולצידם מוצרי בשר, כמו נקניקיות מתוצרת עצמית, בשרים במשרה ונתחים ממולאים, מוכנים לבישול. 
בחרו אטליז שמציע לכם מגוון שמתאים לטעמכם של מוצרים ונתחים מכל הסוגים ובמחירים שונים. 
כך לא תצטרכו לנדוד בכל פעם שאתם מחפשים נתח מיוחד או חלק מסוים כלשהו. 

בוחרים בקצב לפי המיומנות והידע

אומנותו של הקצב היא ביכולתו לבחור את נתח הבשר הטוב ביותר, ולקצוב ממנו נתחים שונים בצורה נכונה. עליו לדעת לפרק מהנתח שהוא מקבל מבית המטבחיים את החלקים השונים בצורה יעילה אך גם נכונה לבישול.
חשוב מאוד לבדוק את מיומנות הקצב באטליז או בחנות הבשר: לעמוד ולהתבונן בו כשהוא חותך ומכין את הנתח. 
פרוק לא נכון של הבשר יגרום לאובדן בשר וחיתוך לא נכון של הבשר עלול לגרום לכך שתמצאו את עצמכם עם נתחים ובהם הרבה שומן או רקמת חיבור.

מחפשים אטליז קרוב לבית? היכנסו עכשיו למדריך b144 לעסקים – 24/7, שם בשבילכם.