העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ
X
רוצה לפרסם את העסק שלך?
לפרטים
    076-8108068
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    פתוח עכשיו
    אם ראיתם את האוכל ואכלתם אותו אצלנו, בטוח שתרצו לסעוד אצלנו שוב! אנו מציעים לכם…
    נותן שירות באזור ראש העין הסביבה והשומרון
    076-8006246
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    יפתח היום בשעה: 12:00
    אצלנו תמצאו יום יום טרי טרי שווארמה, פלאפל, שניצלים, ציפס, שניצל בטעמים…
    טייבה 225, טייבה
    076-8615346
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    יפתח היום בשעה: 11:30
    שווארמה אייסר - אצלנו בשווארמה אייסר תמצאו מידי יום בשר טרי מידי יום, פלאפל הכי…
    טייבה
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.96
      (5 מדרגים)
    יפתח היום בשעה: 11:00
    המעורב שאין עליו מציעה לכם מגוון של בשרים, שווארמה, תוספות מגוונות, מגוון רחב…
    שבזי 28, ראש העין
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 4.48888888888889
      (9 מדרגים)
    יפתח היום בשעה: 12:00
    השווארמה של אסי מזמינה אתכם למבחר בשרים על האש, סלטים חופשי כיד המלך והשווארמה…
    הרב שלום שבזי 10, ראש העין
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    פתוח עכשיו
    מרכז החומוס והפול - מסעדה בשרית הכי טעימה שיש! מציעים ללקוחות מגוון רחב של…
    נותן שירות באזור ראש העין הסביבה והשומרון
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    באקה אל ע'רביה
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
    דירוג העסק הנוכחי: 0
      אין דירוגים
    המלאכה 4, ראש העין
     הצג מספר
    שלח לי פרטים לנייד
תוצאות נוספות

אודות שווארמה באזור ראש העין הסביבה והשומרון

איך מכינים שווארמה? איך מזהים מקום טוב ולמה אסור לוותר על הלאפה, למרות הערך הקלורי הגדול?
השווארמה קיבלה את שמה מהמילה הטורקית çevirme: טְשֶווירמֶה, שפרושה "מסתובב". היא אכן הומצאה שם, בטורקיה, במאה ה- 19 ובמקור הייתה עשויה מטלה או מכבש. 
הטבח שמכין את השווארמה פורס פרוסות דקות של בשר מהחלקים המתאימים לו. הוא מתבל אותם בתערובת תבלינים שכוללת כמון, פפריקה, מלח וכורכום, ולעיתים הל, קינמון ומוסקט או תערובת בהרט. לאחר מכן הוא מעלה אותם על שיפוד גדול, ובין הפרוסות משלב גם שומן. לבסוף הוא מניח שכבת שומן כבש על החלק העליון של השיפוד ואת כל העניין הזה הוא מתקין במתקן הצלייה. 
סיבוב השיפוד האיטי מאפשר צלייה מבוקרת ואחידה. החיתוך בסכין פורס את הנתחים לפרוסות דקיקות, נוחות וקלות ללעיסה. 
כיום אנחנו אוכלים פחות שווארמה כבש – חלק מאיתנו לא אוהב את הטעם הכבד של בשר זה וחלק פשוט מעדיף בשר פחות שמן. רוב המקומות יגישו לכם מנה שמבוססת על בשר הודו או עוף או גם על בקר או שילובים של בקר וכבש. 

 

איך בא לכם לאכול שווארמה באזור ראש העין הסביבה והשומרון: בפיתה? בלאפה? בצלחת?

המנה היא מנת אוכל מהיר, והמקור הוא הפיתה, כמובן, שמאפשרת לאכול הכול במהירות, ולהמשיך לאן שרוצים. מגישים את המנה עם סלט וחמוצים, ואולי קצת צ'יפס אבל תמיד עם הרבה טחינה חמצמצה – תחליף ליוגורט המסורתי שמלווה את השווארמה בטורקיה ובמקומות אחרים. 
מנה בצלחת נחשבת לרוב מנה גדולה ויקרה יותר, ומלווים אותה בסלטים שונים, ירקות טריים או מטוגנים ותוספות אחרות. 
ומה עם הלאפה? זה הפינוק האמיתי. שוחרי השווארמה האמיתיים טוענים שרק בצורה כזו ראוי להגיש שווארמה: הטחינה ומיצי הבשר, יחד עם התבלינים וטעמי החמוצים (והעמבה), נספגים בבצק והופכים את סוף הארוחה לעונג אמיתי.