העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

שלושה מתכונים למדורה שאתם חייבים להכיר

לפניכם שלושה מאכלים שהכי טעים לאכול ליד המדורה: אחד לקטנים, שניים לגדולים ולקטנים ואחד לגדולים בלבד, היכנסו עכשיו לבדוק אותם

מדורה

תמיד כיף לאכול משהו ליד מדורות ל"ג בעומר. לאחר שהעצים הגדולים נשרפו, והמדורה הפכה לגחלים לוחשות, אפשר לנצל אותן כדי להכין משהו טעים בבישול איטי, שיהיה מוכן לסוף הערב, או אפילו לבוקר שאחרי. 

מרשמלו

משהו בשביל הילדים, כדי להעביר את הזמן, או לקינוח. 
מרשמלו על שיפודים הוא מתכון קלאסי. קשה לדבר כאן על מתכון של ממש. 

  • כל מה שצריך לעשות, הוא לשפד את הסוכריות הספוגיות על שיפודי עץ ספוגים במים, ולצלות אותם מעל לאש. 
  • אם אתם רוצים להכין כמו גדולה יחסית, אתם יכולים להשחיל אותם על חוט ברזל, ולמתוח אותו מעל לאש מאוד נמוכה או גחלים בתוך בור. 

תפוחי אדמה – קרטושקעס

לגדולים ולקטנים: הדבר הפשוט ביותר הוא לזרוק כמה תפוחי אדמה גדולים יחסית לתוך המדורה, עוד לפני שמדליקים אותה. 

  • רצוי לא למקם אותם קרוב למוקד עצמו, אלא יותר בחוץ, כדי שיהיה נח למצוא אותם וכדי שלא יישרפו לחלוטין. 
  • אם אתם רוצים להבטיח שתמצאו אותם בסוף הערב, השחילו אותם על חוט ברזל עבה שאת קצהו האחד תשאירו רחוק מהמדורה. 
  • כך תוכלו למשוך אליכם את תפוחי האדמה מדי פעם, לבדוק מה מצבם. 

אתם יכולים לעטוף את תפוחי האדמה שלכם בנייר אלומיניום, וכך הם לא יתלכלכו מעפר או יישרפו לחלוטין מבחוץ ויהפכו לאפר. 

  • עוד אופציה היא לחצות את התפודים, להוציא חלק מהתוך ולמלא אותו בגבינה צהובה, חמאה או כל מילוי אחר – ירקות – ואז לסגור בנייר אלומיניום. 

מתכון לגדולים

  1. לוקחים עוף אחד מחולק לרבעים, כרעיים או ירכיים במשקל דומה, ירקות כמו פלפל אדום וצהוב, שומר אחד מחולק לרבעים, בצל קטן, תפוחי אדמה פרוסים או ירקות שורש שיש לכם בבית. 
  2. מערבבים את כל אלה בקערה גדולה עם שמן זית ולימון, מעט ויסקי או ברנדי, מלח ופלפל שחור. 
  3. מחלקים את התערובת לארבע מנות ומניחים כל מנה על גיליון מתאים של נייר אלומיניום. 
  4. סוגרים ועוטפים בשכבה נוספת של נייר אלומיניום. 
  5. צולים במדורה, בגחלים הלוחשות, כארבעים דקות או עד שהעוף שקוף והבשר עסיסי אבל כבר לא ורוד. 

זקוקים למצרכים למדורה? היכנסו לקטגוריית רשתות מזון ומכולות באתר b144 ומצאו את החנות הקרובה אליכם