העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מתכון לקינוח מצות שיגרום לכם ללקק את האצבעות

גם בליל הסדר המצומצם שצפוי לנו השנה מגיע לכם ליהנות כמה שאפשר. קינוח מושלם בהחלט ימתיק את המצב ויעשה את העבודה. קבלו מתכון פשוט לקינוח שוקולדי על בסיס מצות

clock-icon 3 דקות קריאה
סידור שולחן בליל הסדר

רוב מתכוני הקינוחים מבוססי המצות שתמצאו ברשת, מבוססים על שכבות של מצות שביניהן מורחים שוקולד מומס או ממרח שוקולד - ביתית או מסחרי. 
אחרים מציעים לכם לשבור או לרסק את המצות לשברים קטנים, ולערבב את השברים בשוקולד מומס, עם או בלי אגוזי מלך או לוז. המהדרין מוסיפים זילוף של טופי קרמל או טופי אגוזים, והשמחה רבה עוד יותר. 
אנחנו רוצים להציע לכם קינוח שונה: אביבי, מתוק - אבל לא יותר מדי - וכזה שכל מי שאוהב גלידה, לא יוכל לעמוד בפני קסמו. 
קסטת גלידה ומצות
הבסיס לעוגה הזו הוא לרוב עוגיות אוריאו או עוגיות דומות, שמרסקים והופכים לשכבות. את העוגיות האלה החלפנו כאן במצות רגילות שהשרינו וריככנו בחלב. אם הארוחה שלכם בשרית, וחשוב לכם שהקינוח יהיה קינוח פרווה, השתמשו בחלב קוקוס או חלב אחר, כמו נוזל סויה או אורז. 
ככלל אתם יכולים להשתמש בכל סוג גלידה. רצוי לעבוד מהר ולהכין יום מראש, כיון שהקינוח חייב להיות מוגש כאשר הוא קפוא. 

המתכון הבא מתאים לכ- 6 מנות; 20-15 דקות הכנה ולילה במקפיא.

הכינו מראש תבנית מרובעת, נייר אלומיניום וניילון נצמד.

 

מצה עם שוקולד

מצות מעולות ושאר המצרכים לליל הסדר מזמינים אונליין. הזמינו משלוח מסופר קרוב כבר עכשיו

 

מרכיבים

  • מספר מצות, על פי גובה העוגה שאתם מתכננים ומספר השכבות
  • שני גביעי גלידה משני סוגים לפחות: שוקולד (כי הבטחנו קינוח שוקולד) וכל טעם אחר שעולה על רוחכם.  אפשר כמובן להשתמש ביותר מאשר שני סוגים. 
  • חלב
  • פרורי או שבבי אגוזים, שקדים, פיסטוק או בוטנים - לפי העניין והרצון (וענייני כשרות)

 

הכנה

  1. מוציאים את הגלידות מהמקפיא.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אלומיניום ומשאירים שוליים של 5 עד 6 ס"מ מכל הצדדים. 
  3. מפזרים שבבי אגוזים שונים על תחתית התבנית.
  4. מורחים שכבה אחידה של בערך כוס ורבע גלידה על תחתית התבנית (מצופת האלומיניום). אפשר לפרוס - בסכין ללא שיניים, רטוב - את הגלידה לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ ולהניח את הפרוסות זו לצד זו.
  5. משרים מצה אחת בחלב למשך כחצי דקה ומניחים על שכבת הגלידה. 
  6. חוזרים על התהליך בזריזות עם סוג גלידה נוסף: מניחים גלידה, משרים מצה ומניחים על הגלידה. מסיימים בשכבת גלידה. 
  7. סוגרים הכול בניילון נצמד ומעבירים למקפיא, ללילה לפחות. 
  8. לפני ההגשה, מסירים את הניילון הנצמד. תופסים בשולי נייר האלומיניום שהשארתם ומושכים מהתבנית.
  9. מניחים הפוך על צלחת הגשה, מסירים את נייר האלומיניום ופורסים להגשה. 
  10. אפשר לפזר קצת תותים חתוכים על שכבות הגלידה או כל סוג של תוספת שקל יהיה לסכין לחתוך דרכה. 
  11. מגישים עם קצפת מעל, עם דובדבן מסוכר או כל קישוט שתחפצו בו.

בתיאבון וחג שמח!