העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מתכון לסופלה שוקולד

דואגים שהוא לא יעלה? אולי לא יהיה אוורירי מספיק? קבלו מתכון לסופלה שוקולד שיעשה לכם טוויסט במחשבה, המתכון שכל קונדיטוריה או בית קפה מתקנאים בו.

clock-icon 1 דקות קריאה
קינוח

הסוד לסופלה מוצלח הוא סבלנות. סקרנות בנוסח "מה המצב בתנור" לא תביא אתכם רחוק, ואם תפתחו את התנור במהלך 25 הדקות הראשונות לאפיה, תקבלו מוס שוקולד מוצק, אבל לא סופלה. 
אז קדימה, למטבח ולעבודה
.

מרכיבים

  • חמאה רגילה או מרגרינה ללא מלח, לשימון כלי האפייה
  • 1/4 כוס סוכר ועוד מעט, לפיזור בכלי האפייה (תבנית סופלה בנפח 500 מ"ל, עם דפנות גבוהות)
  • 250 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה – אפשר פרווה ורצוי 70% קקאו – קצוצים היטב. אפשר להשתמש גם בפצפוצי שוקולד, אם הם איכותיים
  • כפית תמצית וניל
  • כמה טיפות תמצית תפוז או פרי אחר (לא חובה)
  • 3 חלמונים גדולים, מוקצפים מעט
  • 4 חלבונים
  • ¼ כפית קרם טרטר

הכנה

  1. חממו את התנור ל- 180 מעלות
  2. שמנו את כלי האפייה שלכם ופזרו מעט סוכר בתחתית ובדפנות. נערו החוצה את שארית הסוכר.
  3. הניחו את כלי האפייה במרכז תבנית עם שוליים, רצוי על גבי נייר אפיה.
  4. המיסו את השוקולד בבאן מרי או במיקרו: מכוונים את המיקרו על high, מפעילים לדקה, מערבבים עד לקבלת שוקולד מומס וחלק. אם עדיין לא נמס בתום דקה, חוזרים על הפעולה אבל מפעילים את המיקרו רק לכמה שניות – 20, לכל היותר. 
  5. הניחו לשוקולד להתקרר לטמפרטורת החדר.
  6. ערבבו את החלמונים, הווניל ותמצית התפוז לתוך השוקולד המומס עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. הניחו בצד. 
  7. בקערה גדולה, במהירות בינונית-גבוהה, הקציפו את החלבונים והקרם טרטר לקצף עמיד אך עדיין רך (soft peaks).
  8. הוסיפו את הסוכר בהדרגה והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף מבריק ועמיד מאוד – לא יותר מדי!
  9. קפלו את הקצף לתערובת הסופלה, מחצית כמות בכל פעם, וערבבו בעדינות רבה רק עד שהתערובת מחוברת – לא בהכרח אחידה בצבע. 
  10. העבירו את התערובת לכלי האפייה והשגיחו שאתם לא מלכלכים את השוליים (הסופלה לא יעלה אחיד, במקרה כזה). 
  11. החליקו את המשטח העליון ואפו את הסופלה במשך 30 – 35 דקות. שימו לב שאתם מניחים את הכלי בגובה מתאים בתנור, כך שהסופלה עדיין יוכל לעלות. 

הגישו מיד בתום האפייה. 

"שן מתוקה"? אוהבים מאפים טובים? חפשו עכשיו קונדיטוריה קרובה במדריך העסקים של b144.