העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מתכון לוופל בלגי

אוהבים ופל בלגי? קבלו מתכון מנצח לוופל שקל להכין ולא דורש התפחה וגם רעיונות לתוספות ופינוקים לארוחת בוקר או קינוח מושלם

clock-icon 1 דקות קריאה
קינוח מושלם

מרכיבים

לכ- 12 מנות

  • 2 וחצי כוסות קמח 
  • 4 כפיות אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים – מופרדות
  • ½ כוס שמן רגיל
  • 2 וחצי כוסות חלב

הכנה

  1. הפרידו את הביצים והקציפו את החלבון (הלבן) עד שמתקבל קצף יציב.
  2. ערבבו את השמן, החלב והחלמונים יחד 
  3. הוסיפו את המרכיבים היבשים וטרפו עד לקבלת מאסה אחידה
  4. קפלו פנימה את הקצף: בהתחלה שליש כמות וקיפול פנימה ואז את היתרה, בצורה עדינה ככל האפשר
  5. הכינו את הוופל לפי הוראות היצרן, במכשיר שלכם

 האם יש עוד גרסאות לוופל בלגי?

כן. אפשר להכין וופל בלגי גם עם בלילה שמתפיחים עם שמרים. אז משתמשים בכוס וחצי חלב, חפיסת חמאה קטנה, שתי ביצים ושתי כפיות שמרים על שתי כוסות קמח, חצי כפית מלח ושליש כוס סוכר.
מחממים מעט את החלב וממיסים את השמרים והחמאה ואז טורפים פנימה את שאר המרכיבים, לקבלת בלילה שמתפיחים (פעמיים הנפח). 
בבלילה המותפחת משתמשים במכשיר לפי הוראות היצרן. 

אילו תוספות אפשר לשים על ופל בלגי?

  • קצפת מתוקה – עם או בלי מעט קקאו או קפה
  • פירות מסוכרים או דובדבנים חמצמצים, לפתן (ללא הנוזלים)
  • גלידה מסוגים שונים
  • שוקולד למריחה

ועוד הרבה דברים טובים. 

  • אם אתם רוצים לגוון, ולאכול וופל בלגי עם תוספות לא מתוקות – דברים כמו גבינת עיזים למשל, או גבינה כחולה – אתם יכולים להוריד את כמות הסוכר במתכון, כדי לקבל בצק לא מתוק.

אוהבים מאפים ועוגות? היכנסו ומיצאו קונדיטוריות איכותיות במדריך העסקים של b144 ותמצאו בצ'יק צ'ק קונדיטוריה קרובה אליכם.