העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

מופלטה למימונה - בעשרה צעדים קלים

כל שנה, בהגיע המימונה, אנחנו שומעים על המופלטה ונפלאותיה. אבל מהי בעצם המופלטה המפורסמת? למה מכינים אותה דווקא בצאת הפסח ואיך מכינים אותה? קבלו כמה טיפים מעוררי עניין, מתכון מעורר תיאבון ומה לעשות, גם בעל ערך קלורי לא קטן

clock-icon 1 דקות קריאה
מופלטות

מופלטה על שום מה? 

על שום שלא צריך להתעסק בענייני חמץ במהלך הפסח, כדי להכין אותה. 
המופלטה מבוססת על בצק של מים וקמח, שניתן להכין במהירות יחסית בלי צורך בהתפחה ארוכה. 
למרות שמומלץ מאוד להשתמש בשמרים, אפשר למעשה להכין את ה'חביתיות' הללו בלי שמרים בכלל, דבר שמקל – יש אומרים – על מתיחת הבצק ופתיחתו אבל משאיר את המופלטות פחות גמישות בסופו של דבר ודומות יותר לפיתות דקות, מהסוג שמכינים בטיולי גדנ"ע.
ומה סוד העניין?
לאחר שהכנתם כדורים מהבצק, עליכם לפתוח כל אחד ואחד מהם לעלי בצק עגולים, דקיקים ככל האפשר. 
עושים את זה בידיים משומנות, כך שהבצק לא ייקרע וישמור על הגמישות שלו. 
מסורתית מלווים את המופלטות בחמאה ובדבש. היום נוהגים לאכול את המופלטה עם ממרחים מתוקים כגון דבש, ריבה או שוקולד למריחה; ממש כמו פנקייק.

מרכיבים

  • כפית שמרים יבשים
  • קורט סוכר
  • 2/3 כוס מים חמימים
  • שתי כוסות (250 גרם) קמח ללחם
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית ועוד, לטיגון

 

שלבי ההכנה

  1. בקערית קטנה, ממיסים את השמרים והסוכר במחצית מכמות המים במתכון ומניחים במקום חמים במשך 10 דקות, או עד שמופיעות בועיות קטנות בתערובת.
  2. מניחים את הקמח, המלח וכף של שמן בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  3. מכניסים פנימה את תערובת השמרים ומוסיפים בהדרגה מהמים הנותרים כדי ליצור כדור רך.
  4. לשים את הבצק על משטח מקומח קלות במשך כעשר דקות, עד שהתחושה היא של בצק חלק וגמיש.
  5. מחזירים לקערה ויוצקים על כדור הבצק את כף השמן שנותרה, מגלגלים אותו בקערה עד שהוא משומן ומבריק.
  6. מכסים את הבצק במגבת מטבח או עוטפים בשקית ניילון ומחכים שהוא יתפח – כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
  7. מחלקים את הבצק לעשר מנות שוות ויוצרים כדורים שאותם פותחים כל אחד ואחד לפני הטיגון לעיגולי בצק דקים ככל האפשר. יש להקפיד לכסות את כדורי הבצק במגבת לחה, שלא יתייבשו. 
  8. מניחים מחבת משומנת על להבה בינונית.
  9. מטגנים את המופלטה הראשונה במשך כשתי דקות על צד אחד, ואז על צד שני, עד שמתקבל צבע זהוב יפה (לא חום).
  10. את המופלטות הבאות – אם הן דקות מספיק – אפשר לטגן רק על צד אחד, להניח אותן זו על גבי זו ואז החום של הראשונה 'אופה' את הצד שלא טיגנתם. אם הן מעט עבות יותר, טגנו אותן משני הצדדים.
  • טיפ של בשלניות ותיקות: אפשר להשתמש במחבת הפוכה מעל לאש, ואז מתקבל מעין סאג'. כך אפשר להשתמש בפחות שמן לטיגון. 

כדי להוסיף למימונה כמה פינוקים נוספים ומתוקים, היכנסו לקונדיטוריות במדריך b144