מאפים טבעוניים - איפה מוצאים מאפייה?

מתלבטים בשאלה איפה אפשר למצוא מאפים שמתאימים לטבעונים? יכול להיות שלא צריך לחפש רחוק. הנה כמה הסברים - ורעיונות

מאפים טבעוניים: יש בכלל דברים כאלה?

מי שאינו טבעוני וקונה מוצרים כאלה בפעם הראשונה או לארוח, כדאי שיבין במה מדובר.
במאפים טבעוניים לא נעשה שימוש ברכיבים מסוימים:
  • ביצים
  • מוצרי חלב שונים – חמאה, גבינה, שמנת וכד'
  • מוצרים שאינם מוצרים טבעיים בהגדרתם – מרגרינה, למשל
  • מוצרי בשר ודגים, ובכלל חומרים מהחי
ממאפיות טבעוניות או מאפיות שמוכרות מוצרים טבעוניים אנחנו מצפים להתאים את המוצרים שלהן בדיוק לתורה הטבעונית. 
לצד המרכיבים שטבעונים נמנעים מהם, ישנו סט שלם של חומרי גלם שמשמשים במטבח הטבעוני כתחליפים לחומרי גלם פונקציונליים. 
לדוגמא, קיים תחליף לביצים שנמכר כתערובת מוכנה מראש (מכיל גומי קסנטם, צ'יה ועוד) ומשמש לקישור והתפחה. 
שימוש בקמחים מסוימים – חומוס, טפיוקה, שיפון לסוגיו וכד' – נעשה כדי ליצור תערובות דביקות יותר גם בהעדר ביצים, ועוד. 

האם יש מאפיות שמתמחות רק או בעיקר באפייה לטבעונים?

בהחלט. 
חיפוש מהיר באינדקס העסקים באתר b144 יאתר עבורכם לא מעט מאפיות וקונדיטוריות ידידותיות לטבעונים או ממש מאפיות טבעוניות
לצד מאפים שונים – לחמים ולחמניות, בורקסים וכד' – תוכלו למצוא בהן גם מוצרי קונדיטוריה של ממש, כולל מגוון גדול של עוגות, עוגיות, עוגות מוס ומוסים ומוצרים מתוקים אחרים.

מילויים מקוריים ושילובים טבעוניים

כבר אמרנו שבמאפים טבעוניים חייבים להשתמש בחומרי גלם ומרכיבים ייחודיים למטבח זה. 
אל תופתעו לכן, אם יציעו לכם מאפים ופשטידות שיש בהם למשל סאייטן – חלבון חיטה שמקבל מרקם שמזכיר בשר.
במקרים אחרים תמצאו פשטידות בצק עלים שלא מבוסס על חמאה ומכילות חצילים במילוי או טופו לסוגיו.
בכלל, טופו יכול לשמש במגוון די גדול של מאפים ואפילו בקינוחים, כיון שהוא חסר טעם והמרקם שלו מזכיר תחליפי גבינה טריה. באחד המקרים מצאנו אפילו כנאפה עשויה על בסיס של טופו במקום עם גבינת עיזים; כנראה שבאמת – הכל אפשרי.

זמינות המאפים הטבעוניים: שעות ומקומות

חלק גדול מהמאפיות הטבעוניות מבוסס על אפיה בכמויות קטנות על ידי אופה אחד או שניים, כך שעיקר המוצרים יהיו זמינים בעיקר בשעות הבוקר, כשהם טריים. 
מקומות אחרים מציעים מגוון גדול יותר והם גם אופים פעמיים או יותר במשך היום. אחרי הפעם הראשונה שתבקרו במאפייה כזו כבר תכירו את העניין הזה ותדעו מה זמין יותר ובאילו ימים (ימות השבוע לעומת יום שישי, למשל).
רוב המאפיות הטבעוניות מרוכזות באזור המרכז – תל אביב וסביבותיה – אבל תוכלו למצוא מאפיות טבעוניות גם בקיבוצים או מושבים, מקומות בהם ישנן יזמויות קטנות, פרטיות, מהסוג עליהן דיברנו.

מה לגבי מחירים? 

רוב המוצרים יקרים ממוצרים מקבילים במאפיות או קונדיטוריות בסיסיות. למרות זאת, בהשוואה לקונדיטוריות "איכות" ההבדלים לא גדולים והמחירים יכולים להיות אפילו נמוכים ממחיריהן של קונדיטוריות או מאפיות רגילות. 
בהשוואת מחירים, קחו בחשבון שעוגיות נמכרות במארזים של 250 גרם או בבודדים ויש להניח שרוב המאפים שתמצאו במאפיות טבעוניות יהיו קטנים יותר מהסטנדרט התעשייתי. 
 
 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144