העסק שלך לא כאן? להצטרפות חינם חץ

איך להכין קרמשניט מהמם?

קרמשניט (או קרם שניט) הוא קינוח עוגה שעשוי משכבות קרם ובצק עלים. ההכנה קלה והתמורה למאמץ מלאה – תרתי משמע

clock-icon 1 דקות קריאה

הקרמשניט: מאין בא? 

קרמשניט הוא עוגת קרם ממולאת פודינג או קרם קצפת שמשמשת קינוח פופולרי באירופה המרכזית, עד רומניה וסרביה. ישנן וריאציות אזוריות רבות, אבל מה שהן כוללות הוא תמיד בסיס של בצק עלים וקרם קצפת.
  • בישראל חל בלבול בין קרמשניט ועוגת מיל-פיי: שלוש שכבות של בצק עלים, וביניהן שכבות של קרם פטיסייר. מהעוגה הזו אפשר להכין גרסאות רבות, שונות זו מזו בסוג המילוי שלהן. 
 
הבסיס לעוגת קרמשניט די צעיר, והיא הומצאה בשנות החמישים של המאה ה- 20, כנראה במקביל על ידי כמה קונדיטורים בקרואטיה וסלובניה. 
הקרואטים למשל נשבעים בשתי גרסאות: אחת מהעיירה סאמובור, שבה כל העוגה בנויה שכבות של בצק עלים וקרם קצפת, ואילו השנייה מהבירה זאגרב – שבה יש שכבה מצופה שוקולד, שמונחת על מילוי מעל בסיס של בצק עלים.
בסרביה, בוסניה הרצגובינה, מקדוניה ומונטנגרו, המנה שמכונה "עוגת קרם" היא בדרך כלל בצק עלים, עם מילוי שהוא פודינג סמיך ולא קרם קצפת. יש שם גם גרסא שמבוססת על שכבת מרנג, שהוא קצף ביצים מסוכר שאפו אותו בחום נמוך מאוד. 
 

מתכון לקרמשניט מילפיי פשוט וטוב – עם טוויסט קטנטן

מרכיבים

  • חבילת בצק עלים מרודד
  • קופסא שמנת לקצפת
  • שקית אינסטנט פודינג
  • כוס חלב
  • אבקת קקאו או קפה נמס (אופציה)
  • אבקת סוכר לאיבוק
 

אופן ההכנה

  • מפשירים ופורשים את בצק העלים על תבנית אפיה מעל נייר אפיה
  • חותכים למלבנים של 7.5 על 10 ס"מ לערך (כל אחד מאלה יהיה אחר כך מנה)
  • מרווחים בין המלבנים – רווח של 1 ס"מ בערך
  • אופים להזהבה בחום בינוני (170 מעלות)
תוך כדי האפייה מכינים את הקרם:
  • מעבירים את השמנת, החלב והפודינג לקערה גדולה ומקציפים לקבל קרם טוב ויציב
  • ממש לפני תום ההקצפה אפשר לחלק את תערובת השמנת לשניים, ולחלק אחד להוסיף כף של אבקת קפה נמס או קקאו
  • כשהבצק מעט התקרר, אפשר לפתוח אותו ולהכין למילוי בין השכבות שנוצרו או לכל היותר להשתמש בכל מלבן כשכבה בפני עצמה – אחת לבסיס, אחת לאמצע ושכבה עליונה
שימו לב שכל הרעיון הוא לא להשתמש במיליון שכבות: שלוש יספיקו. אם רוצים בצק – אוכלים לחם... 
  • את העוגה ממלאים ומכינים רק אחרי שהבצק התקרר לחלוטין וסמוך ככל האפשר למועד ההגשה (אחרת הקרם קורס והבצק נהיה ספוגי).
 
אם אין לכם כוח להכין בעצמכם קרמשניט, מצאו קונדיטוריה קרובה באינדקס העסקים של בזק 144 וקבלו את מנת המתוק היומית שלכם מהמקצוענים.