קר לכם? קבלו 3 מתכונים למרקים שיחממו אתכם ביום גשום

ביום קריר או ערב גשום, אין טוב יותר מאשר מרק חם ומפנק. קבלו מתכונים לשלושה מרקים מעולים, פשוטים וקלים מאוד להכנה: מרק גריסים עם בשר ופטריות, מרק בצל ביתי ומרק כרובית חלבי עם קרוטונים נפלאים בחמאה

מתכון למרק בצל


מרק בצל

היתרון של המרק הזה הוא בכך שאין צורך כלל להקפיד על כמויות המרכיבים השונים. קחו סיר, מלאו אותו במרכיבים השונים , בשלו ותתבלו לפי טעמכם. 

מרכיבים

⦁    5 בצלים יבשים יפים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ לערך
⦁    2 כפות חמאה + כף שמן זית
⦁    ספל ציר עוף או ציר בשר
⦁    מעט קמח לבן – שתי כפות, לערך
⦁    כוס יין לבן יבש
⦁    כף חומץ בן יין (לא חובה) לבן
⦁    שמינית כפית אגוז מוסקט מגורר
⦁    4-5 גרגירי פלפל אנגלי
⦁    2-3 עלי דפנה שבורים לחצאים 
⦁    מלח ופלפל לבן גרוס לטעם
⦁    2 ליטר מים

הוראות הכנה

.1    בסיר מתאים ועל אש בינונית, מניחים את החמאה והשמן ומאדים בעזרתם את פרוסות הבצל עד להשחמה קלה.
.2    מוסיפים את ציר העוף או הבשר ואת הקמח ומערבבים, עד שמתקבלת מעין רביכה אחידה.
.3    בזריזות מוסיפים את היין, את החומץ ואת התבלינים השונים ומביאים לרתיחה קלה.
.4    מוסיפים את המים, מביאים שוב לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהמרק מוכן. 
.5    מתקנים תיבול ומגישים חם.
הערה: ניתן לקלות קוביות לחם ולהניח בתחתית הקערה ועליה לצקת את המרק. כמו כן, אפשר להגיש עם גבינה מגוררת מעל; אמנטל או גרוייר טובה. 
מלווים ביין ששימש אתכם להכנת המרק. 


מרק כרובית 

מרכיבים

⦁    2 כוסות חלב 
⦁    2.5 כוסות ציר (מרק) ירקות
⦁    ראש כרובית קטן, מופרד לפרחים
⦁    400 גרם תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים
⦁    1 בצל קטן קצוץ
⦁    2 שיני שום, מרוסקות
⦁    4 גבעולי טימין
⦁    מלח גס ופלפל שחור טרי
⦁    3 כפות חמאה ללא מלח
⦁    3 כוסות קוביות לחם גדולות 
⦁    1/3 כוס שמנת מתוקה
⦁    1/3 כוס גרגרי רימון
⦁    כמה פרוסות של פלפל צ'ילי ירוק ואדום, טריים


הוראות הכנה

1.    בסיר גדול שמים את החלב, ציר הירקות, הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל, השום והטימין. 
2.    בזהירות מביאים לרתיחה על חום בינוני גבוה, מורידים את החום ומבשלים, בסיר כשהוא מכוסה חלקית, עד שהירקות מתרככים. כ- 20 דקות.
3.   בינתיים מכינים את הקרוטונים:

  •  ממיסים חמאה במחבת גדולה על חום בינוני. 

  • מבשלים אותה תוך ערבוב עד שהיא משחימה אבל לא נשרפת – ממש שתיים עד שלוש דקות, ואז מוסיפים את הלחם ומטגנים אותו עד שהוא קלוי – כעשר דקות. מתבלים במלח ופלפל.

4.   לאחר שהירקות בסיר התרככו, מוציאים את הטימין.
5.   טוחנים את התכולה בעזרת בלנדר מוט או שמעבירים אותה לממחה (בלנדר) או דרך כובע סיני (שינואה).
6.    מתקנים תיבול במלח ובפלפל ומגישים כשהוא חם, עם קרוטונים. מקשטים בזרעי הרימון ובשתיים – שלוש פרוסות דקיקות של פלפל צ'ילי, לצבע.
מלווים ביין לבן חצי יבש, מקורר היטב.

 

מרק גריסים, בשר ופטריות

מרכיבים

⦁    250 גרם בשר עוף: כנפיים או גרונות או שתי שוקיים
⦁    1/3 כוס שמן זית
⦁    בצל יבש גדול, פרוס וקצוץ
⦁    סלסלת פטריות יער או שקית פטריות יער מיובשות שאוחזרו במים חמים, כולל המים שלהן
⦁    סלסלת פטריות שמפיניון טריות
⦁    כמה פטריות פורצ'יני (לא חובה, אם אתם לא אוהבים את הטעם)
⦁    כוס וחצי גריסי פנינה שטופים
⦁    1/2 1 ליטר ציר ירקות או מרק ירקות מסונן
⦁    כמה שיני שום 
⦁    שניים – שלושה עלי דפנה חצויים + חמישה – שישה גרגירי פלפל אנגלי
⦁    מלח ופלפל לבן גרוס - לטעם


הוראות הכנה

1.    את הפטריות הטריות מנקים בהברשה קלה ומסלקים את הרגליים. קוצצים את הפטריות או שוברים אותן לחתיכות קטנות
2.    שופכים את השמן לסיר ומשחימים את חלקי העוף
3.    מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד ריכוך חלקי
4.    מוסיפים את שאר המרכיבים, לא כולל המלח והפלפל. מביאים לרתיחה קלה ואז מנמיכים את האש ומבשלים עד התרככות הבשר ועד שהגריסים מוכנים.
5.    מתקנים תיבול, מוסיפים מים אם צריך ומגישים חם. 
אפשר להוסיף: קוביות תפוחי אדמה מבושלות – רצוי במרק עצמו, מעט שורש סלרי או פטרוזיליה או עלי פטרוזיליה, קוביות נקניק הונגרי או נקניק קשה אחר, ועוד.
יין מתאים? אדום יבש, לא כבד.

עכשיו כשיש לכם מתכונים, תוכלו למצוא ירקות ופירות טריים במדריך b144

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144