פיצריה ביתית: אבן אפיה לתנור

רוצים לאפות בבית פיצה טובה? קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם יותר מאשר עוד מתכון לבצק וגם כמה קיצורי דרך משעשעים אבל יעילים לאפיית פיצה ביתית בעזרת אבן אפיה לתנור

פיצה ביתית עם מוצרלה, עגבניות, זיתים שחורים ועלי בזיליקום טריים

סוד הפיצה הוא בבסיס שלה: אם תקפידו על איכות הקמח ועל רידוד הבצק ואפיה בטמפרטורה נכונה, תקבלו פיצה מושלמת. 

 

ראשית חוכמה – הקמח

אם אתם רציניים בענייני פיצות, השתמשו בקמח מתאים לפיצה. נכון, הוא קצת יותר יקר מקמח לבן רגיל, אבל הוא עדין ורך יותר ועשיר בגלוטן, שמעניק גמישות לבצק הפיצה.
מהו קמח לפיצה? מדובר בקמח שעשוי לרוב רק מהחלק הפנימי של גרגר החיטה, והוא טחון דק מאוד. השילוב של טחינה דקה וגלוטן מעניק לפיצה – וגם ללחמים שתאפו מבצק כזה – תחושה הרבה יותר טובה בכל ביס.

 

דבר שני – לישת הבצק לפיצה

אם אתם מפחדים מהכנה ולישה של בצק שמרים או מתעצלים ללוש בכל פעם, דעו שאתם יכולים להקפיא את הבצק אחרי התפיחה הראשונה: הכינו כמות גדולה של בצק שמרים והקפיאו חלק. 
אפשר להכין בצק שמרים לפיצה או ללחם גם במעבד מזון – בשימוש בלהב הפלסטיק. הכנת בצק שמרים במעבד מזון היא מהירה ויעילה.
אם אתם לא רוצים להעמיס יותר מדי על מעבד המזון שלכם, השתמשו בכחצי קילו קמח; כמות כזו תספיק לכם לפיצה ביתית, ללא קושי.

 

פיצרייה ביתית: אבן אפייה לתוצאה מושלמת

רוצים קרום פיצה פריך כמו בפיצריות טובות? השתמשו באבן אפיה או אבן פיצה. 
אבן פיצה היא אבן שמוט או פיסה שטוחה של קרמיקה המשמשת להפצת חום התנור באופן שווה בחלל האפייה.
משתמשים בה לפיצות או ללחם והיא מחקה את ההשפעות של תנור לבנים או תנור אבן, על האפייה. האופי הנקבובי של האבן עוזר לספוג לחות מאוויר התנור, וכתוצאה מכך מתקבל קרום פריך.

 

אבן פיצה עגולה

 

איפה קונים אבן פיצה?

ככלל, ניתן לרכוש אבני פיצה מרובעות, שמתאימות לכל תנור אפיה ביתי רגיל, בכל חנות לצרכי אפיה ובהרבה מרכזים לבישול ואפייה.
מחירה של אבן פיצה לא גבוה, ואבן שמוט בעובי של 2.5 – 3 ס"מ נמכרת בסביבות 100 – 110 ש"ח. 

 

איך משתמשים באבן פיצה?

את האבן מניחים בתנור על גבי תבנית רשת או תבנית מתכת רגילה. מביאים אותה לחום גבוה – כמו שמפורט בהוראות השימוש, בצורה הבאה:
כדי למנוע שבירה של האבן על ידי הלם חום, חשוב להכניס את האבן לתנור קר ולחממה לפחות 45 דקות עד לטמפרטורת האפייה של הפיצה – גבוהה ככל האפשר בתנור. 
אפשר להניח את הפיצה ישירות על האבן או על גבי נייר אפיה. 
אין חובה להוציא את אבן הפיצה לאחר השימוש ולאחר ההתקררות - אפשר להשאירה באופן קבוע בתנור.
טיפ: הרבה מתכונים ממליצים לפזר קמח תירס, סולת או פירורי לחם על אבן הפיצה כדי למנוע הידבקות של קרום הפיצה לאבן עצמה. אם אתם לא אוהבים - לא צריך: הדבקות של הקרום נגרמת ברוב המקרים אם האבן לא חוממה מראש מספיק זמן.
נקו את אבן הפיצה בסמרטוט יבש או מברשת – אבן הפיצה עשויה משטח סופג ולכן אין להשתמש בחומרי ניקוי לניקויה.

 

האם יש תחליפים לאבן פיצה?

במקום אבן פיצה אפשר להשתמש ברשת עגולה שגם היא תאפשר ללחות לצאת כלפי מטה מהקרום הנאפה ולשמור עליו פריך. 
אם אתם רוצים לאלתר אבן אפיה, קנו ארבעה אריחי קרמיקה לא מזוגגים או בכמה כמה לבנים אדומות והשתמשו בהם. יתקבל אותו אפקט, בשליש מחיר. 

 

האם ניתן להשתמש בלוח שיש במקום באבן שמוט?

ככלל, כן, כל עוד מדובר באבן טבעית. חשוב שהיא תהיה לא מטופלת ולא אטומה. אל תשתמשו בשום אופן במשטח מעשה ידי אדם, כגון אבן "קיסר" או משטח מסוג זה וכמובן שאין מה להשתמש במשטח זכוכית; הוא אטום ואין לו היתרונות שיש לאבן טבעית. 

 

ולסיום: מה קורה אם אין לכם זמן להכין בצק שמרים לפיצה? 

אל תוותרו! גשו לסופר או למינימרקט קרוב וקנו לכם חבילה של טורטיות. השתמשו בטורטיות בתור בסיס לפיצה ועליהן צקו רוטב, מעליו גבינה ואז תוספות ו'סיגרו' בעוד מעט גבינה. 
אפו את ה"פיצרטיה" הזו כמה דקות בתנור שחיממתם מראש ל- 180-200 מעלות, במרכז התנור.
מתחשק לכם פיצה טעימה אבל לא בא לכם להכין לבד? היכנסו עכשיו לקטגוריית פיצריות באתר b144 והזמינו פיצה על סמך המלצות גולשים.

 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144