כל מה שצריך לדעת כדי להכין את הפיצה המקורית והמדהימה של ג'ורג'יו סופינו - הבעלים והשף של פסטה מיה. צפו בסרטון שהכנו עבורכם - צעד אחר צעד. נסו זאת בעצמכם.
1 דקות קריאה
יש הרבה דרכים להכין פיצה, אבל רק מקום אחד לבחור פיצריות.
גם פיצריות תוכלו לבחור אצלנו
באדיבות פסטה מיאה, וילסון 10, תל אביב.
המתכון המלא -
החומרים (6-8 סועדים, 4 מגשים בינוניים):
½ קילו קמח 00
* הערה: קמח 00 - אינו נקרע במהלך פעולת הרידוד, מיועד להכנת בצק לפיצה ופסטות.
3-4 שיני שום
כדורי מוצרלה טריים (ומסוננים)
שמן זית
מלח דק
פלפל שחור גרוס
5 עלי בזיליקום טריים
קופסת שימורי עגבניות שלמות (תוצרת איטליה)
שמרים יבשים
הכנת רוטב העגבניות:

- מקלפים 3-4 שיני שום וחותכים לפרוסות
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית
- מוסיפים לסיר 1/3 כוס שמן זית
- מוסיפים את שיני השום
- מחלישים את האש
- מחממים מספר דקות
- מסירים את שיני השום מהסיר
- מוסיפים את העגבניות המשומרות (שרוסקו בבלנדר או ביד)
- מביאים לרתיחה
- מערבבים היטב
- מוסיפים כפית מלח
- מוסיפים חצי כפית פלפל
- מוסיפים את עלי הבזיליקום
- מערבבים היטב
- מנמיכים את האש
- מבשלים כעשר דקות לפחות
הכנת הבצק: 7 דקות הכנה פלוס התפחה

- בקערה גדולה שמים ½ קילו קמח 00. *קמח מסוג 00 - ישדרג לכם את הפיצה
- מוסיפים כפית שמרים יבשים
- מוסיפים כפית סוכר לבן
- מערבבים
- מוסיפים 275 מ"ל מים קרים
- מערבבים שוב
- מוסיפים 2 כפות שמן זית
- לשים היטב (בידיים או במיקסר)
- מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות
- חוזרים על פעולת הלישה כ- 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק גמיש וחלק
- מכסים את הבצק בעזרת מגבת
- מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מניחים את הבצק על משטח מקומח
- מחלקים את הבצק ל-4 בעזרת סכין
- יוצרים כדור מכל חלק
- מניחים לשעה לתפיחה נוספת
הכנת הפיצה:

- מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפחות
- בוחרים כדור בצק אחד (כל כדור – מגש בינוני)
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך
- מוסיפים שכבת קמח
- מרדדים שוב עד לקבלת בצק דק - דק
- מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות
- מקמחים את שולי הבצק (בשוליים משאירים ללא רוטב)
- מניחים את הבצק על מרדה או מגש ללא שוליים
- מפזרים 2/3 כדור מוצרלה על הבצק
- מחממים תנור לחום מקסימלי ל- 10 דקות לפחות
- אופים את הפיצה במשך 4-5 דקות עד להזהבה
- מגישים חם חם מהתנור
טיפ לסיום:
יש לוודא שהתנור חם, לפני שמכניסים את הפיצה לתנור. למשקיענים שביניכם: היעזרו באבן שמוט לפיצה פריכה יותר.