מדריך הווידאו לפיצה המושלמת - היישר מהמטבח האיטלקי

כל מה שצריך לדעת כדי להכין את הפיצה המקורית והמדהימה של ג'ורג'יו סופינו - הבעלים והשף של פסטה מיה. צפו בסרטון שהכנו עבורכם - צעד אחר צעד. נסו זאת בעצמכם.

יש הרבה דרכים להכין פיצה, אבל רק מקום אחד לבחור פיצריות.
גם פיצריות תוכלו לבחור אצלנו 
באדיבות פסטה מיאה, וילסון 10, תל אביב.

המתכון המלא -

החומרים (6-8 סועדים, 4 מגשים בינוניים):

½ קילו קמח 00
* הערה: קמח 00 - אינו נקרע במהלך פעולת הרידוד, מיועד להכנת בצק לפיצה ופסטות.
3-4 שיני שום
כדורי מוצרלה טריים (ומסוננים)
שמן זית
מלח דק
פלפל שחור גרוס
5 עלי בזיליקום טריים
קופסת שימורי עגבניות שלמות (תוצרת איטליה)
שמרים יבשים


הכנת רוטב העגבניות:

 

הכנת הרוטב

  1. מקלפים  3-4 שיני שום וחותכים לפרוסות
  2. מחממים סיר בינוני על אש בינונית
  3. מוסיפים לסיר 1/3 כוס שמן זית
  4. מוסיפים את שיני השום
  5. מחלישים את האש
  6. מחממים מספר דקות
  7. מסירים את שיני השום מהסיר
  8. מוסיפים את העגבניות המשומרות (שרוסקו בבלנדר או ביד)
  9. מביאים לרתיחה
  10. מערבבים היטב
  11. מוסיפים כפית מלח
  12. מוסיפים חצי כפית פלפל
  13. מוסיפים את עלי הבזיליקום 
  14. מערבבים היטב
  15. מנמיכים את האש
  16. מבשלים כעשר דקות לפחות

הכנת הבצק: 7 דקות הכנה פלוס התפחה

 

הכנת הבצק

  1. בקערה גדולה שמים ½ קילו קמח 00. *קמח מסוג 00 - ישדרג לכם את הפיצה
  2. מוסיפים כפית שמרים יבשים
  3. מוסיפים כפית סוכר לבן
  4. מערבבים
  5. מוסיפים 275 מ"ל מים קרים
  6. מערבבים שוב
  7. מוסיפים 2 כפות שמן זית
  8. לשים היטב (בידיים או במיקסר)
  9. מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות
  10. חוזרים על פעולת הלישה כ- 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק גמיש וחלק
  11. מכסים את הבצק בעזרת מגבת
  12. מתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
  13. מניחים את הבצק על משטח מקומח
  14. מחלקים את הבצק ל-4 בעזרת סכין
  15. יוצרים כדור מכל חלק
  16. מניחים לשעה לתפיחה נוספת   

 
הכנת הפיצה:

 

הכנת הפיצה

  1. מוציאים את הבצק לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפחות
  2. בוחרים כדור בצק אחד (כל כדור – מגש בינוני)
  3. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך
  4. מוסיפים שכבת קמח
  5. מרדדים שוב עד לקבלת בצק דק - דק
  6. מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות
  7. מקמחים את שולי הבצק (בשוליים משאירים ללא רוטב)
  8. מניחים את הבצק על מרדה או מגש ללא שוליים
  9. מפזרים 2/3 כדור מוצרלה על הבצק
  10. מחממים תנור לחום מקסימלי ל- 10 דקות לפחות
  11. אופים את הפיצה במשך 4-5 דקות עד להזהבה
  12. מגישים חם חם מהתנור


טיפ לסיום:

למשקיענים שביניכם: היעזרו באבן שמוט לפיצה פריכה יותר. 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144