איך מכינים פיצה ביתית ?

מי לא שמח לאכול פיצה טובה ועוד ביתית? אז הנה קבלו מאיתנו כמה טיפים להכנת פיצה מוצלחת ושני מתכונים קלאסיים לפיצה דקה וקריספית ולפיצה עבה ומלאה יותר.

כל הטיפים החשובים לפיצה - היישר מהמטבח האיטלקי:
 

בחרו בגבינה טובה

מוצרלה – טרייה או מיובשת ומגוררת כבסיס. לתוכה אפשר להוסיף פרמזן מגורר לתוספת טעם, אמנטל או גרוייר. 
גבינות עיזים או חלומי לא יכולות לשמש כגבינות בסיס, כי הן לא נמסות. השתמשו בגבינות אלה כתוספת אם תרצו.
למידע יותר רחב, מוזמנים לעזר בכתבה שלנו על - באילו גבינות משתמשים לפיצה?
 

השתמשו בתנור חם ככל האפשר

220 מעלות לפיצות דקות, עם קרום קצת חרוך. פיצות עבות ניתן לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר.
 

אל תעמיסו יותר מדי תוספות

די והותר בשתיים או שלוש תוספות של פריטים בטעמים ומרקמים משלימים.
 

ירקות תפלים – המליחו

רוצים להשתמש בירקות טריים על הפיצה? המליחו אותם קודם. כך תוסיפו להם טעם וגם תייבשו אותם, ותמנעו מצב של פיצה ספוגת מים.
 

קמח מתאים – יוסיף

שימוש בקמח לחם או קמח פיצה (מסומן "00") ישפר מאוד את מרקם הבצק. (ניתן למצוא בחנויות ייעודיות לחומרי גלם מאיטליה או בסופר).
 
ועכשיו, נסו את המתכון המושקע והפשוט לפיצה ביתית מאיטלקיה: 
 

רוטב פיצה בסיסי

אין בעיה להשתמש ברסק עגבניות מקופסא. הוסיפו לו עגבניות מרוסקות או מיץ עגבניות לדילול ואף אפילו מים. 
לתיבול הוסיפו אורגנו (כף על פחית רסק גדולה), חצי כפית שום או יותר, לפי הטעם, כפית פפריקה וקורט סוכר.
 
  • ההבדלים בבצק בין הפיצות השונות:
בפיצה קריספית משתמשים במעט בצק, שרודד למשטח דק ללא תפיחה שנייה. 
בפיצה עבה משתמשים בכמות גדולה יותר של בצק, ללא רידוד דק. 
הפיצות העבות ביותר הן pan pizza, שאותן לא לשים או מרדדים.
 

בצק לפיצה קריספית 

 

מרכיבים

  • ‭1/2‬ ק"ג קמח לפיצה (דק)
  • 1 וחצי כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • מים – בערך כוס
 

ההכנה

  • ממיסים את השמרים עם הסוכר במעט מים פושרים וממתינים להופעת בועות.
  • בקערה מתאימה, גדולה ונוחה, נותנים את הקמח ומוסיפים את השמרים.
  • מערבבים ומוסיפים את שמן הזית והמלח ובהדרגה את המים ולשים.
  • לאחר שמתקבל בצק אחיד, מעבירים אותו למשטח לישה ולשים כעשר דקות עד לקבלת בצק גמיש ואחיד.
  • מחזירים לקערה ומניחים תחת מגבת מטבח לחה בערך שעה, עד להכפלת הנפח.
אפשר להניח את הבצק בתוך תנור כבוי.
  • בתום התפיחה הראשונה נותנים מכה טובה לבצק ומוציאים ממנו את האוויר.
  • מחלקים לשניים או שלושה כדורים ומניחים במקרר, רצוי מתחת לניילון נצמד, כדי שהבצק לא יתייבש.
  • לאחר שעתיים לכל הפחות וכשעה לפני הרידוד והאפייה מוציאים את הבצק מהקירור.
  • לאחר כשעה בטמפרטורת החדר מרדדים כל כדור לעיגול דק ככל שניתן.
  • מעבירים לתבנית אפיה, מורחים רוטב ומפזרים תוספות וגבינה.
  • אופים עד להזהבה במרכז תנור חם מאוד (220 מעלות).
 

מתכון לבצק פיצה עבה ומהירה

 
פיצה זו לא מחייבת תפיחה שנייה או לישה ארוכה במיוחד. משך הזמן הדרוש להכנתה הוא כשעה ורבע עד שעה וחצי. 
 

מרכיבים

  • כפית שמרים יבשים
  • כוס מים פושרים
  • כוסות קמח ללחם
  • כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • כפיות סוכר
 

ההכנה

  1. בקערית או ספל, ממיסים את השמרים במים הפושרים ומניחים עד להופעת קצף, כעשר דקות (אפשר להוסיף מעט סוכר).
  2. בקערה גדולה מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עם תערובת השמרים והמים.
  3. מערבבים ולשים לקבלת בצק יציב.
  4. מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים עד להכפלת הנפח, כ- 30 דקות.
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  6. לאחר שהבצק גמר לתפוח, מעבירים למשטח מקומח ומרדדים לצורת פיצה עבה.
  7. מכסים ברוטב, בגבינה ובתוספות ואופים בתנור החם כ 20 דקות, או עד שהפיצה מוכנה.
 
 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144