איך קולים ערמונים לבד בבית?

ערמונים חמים: בריאים, מנחמים... נפלאים לערבי חורף קרים. אבל איך מפצחים את הפירות החומים, הסגורים האלה?

לערמונים יש טעם שדומה לאגוזים מתקתקים, מושלמים לחודשי החורף הקרים או סתם כחטיף יומיומי.
למרות שקליית ערמונים היא הדרך הנפוצה ביותר לבשל אותם, אפשר גם להרתיח אותם או לבשל אותם במיקרוגל.
  • מחירי הערמונים די קבועים (גם בשווקים) ויש לכן לבחור ערמונים מוצקים וטריים ככל האפשר ולא גדולים מדי. ערמונים איכותיים מגיעים לארץ מטורקיה. 
 

ערמונים במיקרוגל

  • לוקחים חופן ערמונים. חמישה או שישה בכל פעם.
  1. קוצצים כל ערמון לשניים: מניחים אותו על קרש חיתוך וחותכים בסכין חדה.
  2. החיתוך לשניים יקצר את זמן הבישול.
  3. מבשלים ערמונים במיקרוגל בתוכנית "תפוחי אדמה". לכל היותר, אם אין לכם תוכנית במיקרו, בשלו את הערמונים במשך שתיים עד חמש דקות, בהתאם לעצמת המיקרו שלכם.
  4. לאחר שהערמונים מוכנים, אפשר לאכול אותם בכפית ישר מהקליפה!
 

אפייה בתנור

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. חותכים צורת "X" בצד השטוח של כל הערמונים. לחלופין, אפשר לנקב את קליפות הערמונים במזלג חד.
  3. מניחים את הערמונים על תבנית אפייה או ממש על הגריל, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
  4. מתיזים מעט מים כדי לזרז את תהליך האפייה.
  5. אופים את הערמונים במשך 15-20 דקות, עד שהם רכים והקליפה יורדת בקלות.
  6. בזמן האפייה, מעבירים אותם ממקום למקום מדי כמה דקות כדי שלא יישרפו.
  7. בתום הקלייה יש להניח לערמונים להתקרר במשך שתיים – שלוש דקות ואז עוטפים אותם במגבת ומכים עליהם, כדי לפורר את הקליפה. 
משאירים במגבת עוד כמה דקות ואז מקלפים.
  • אם הערמונים קשים לקילוף, אפשר לתת להם עוד מכת חום. 
 

קליית ערמונים על אש פתוחה

  • שוטפים את הערמונים תחת מים קרים כדי להסיר לכלוך.
מסמנים "X" על הצד השטוח ומעבירים למחבת ברזל כבד או פלנצ'ה כאשר הערמונים מונחים על צידם השטוח.
  • מדליקים את האש או מעבירים את המחבת לגריל חם וקולים את הערמונים במשך חמש דקות. 
  • מטלטלים את המחבת מדי פעם, כדי לפזר את החום ואז הופכים את הערמונים וקולים במשך חמש דקות נוספות. 
בסיום, ממתינים כמה דקות להתקררות הערמונים ומקלפים אותם. 
 

ערמונים בהרתחה

דרך מצוינת להכנת פירה ערמונים, כיון שהם לא מקבלים טעמים מעושנים או נשרפים.
  • חותכים "X" בצד השטוח של כל אחד מהערמונים.
  • מרתיחים מים בסיר מתאים.
מרתיחים את הערמונים למשך 5-10 דקות.
  • מניחים לערמונים להתקרר ואז מקלפים. 
ערמונים מורתחים מקבלים טעמים מתקתקים יחסית. אפשר לחזק את הטעמים האלה עם ½ כפית קינמון או כף אחת של חמאה מומסת.
 
מחפשים עוד סוגים של פיצוחים לאירוח או סתם לבית? מצאו חנות פיצוחים קרובה בעזרת אינדקס העסקים של בזק 144.
 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144