מסעדות סושי בדרום
(16 תוצאות)מידע על סושי בדרום
סושי הוא סוג של מאכל יפני שמוכן במקום ומוגש טרי. הוא מורכב לרוב מבסיס של אורז שהוכן במיוחד לשם כך - בעל טעם מתקתק-חמצמץ - ותוספת כלשהי: של ירק או פרי, דג טרי או כבוש וכדומה. מאקי הוא המילה היפנית ל'רול' (גליל) וסוג זה כולל אצה. ניגירי אינו כולל אצה, אלא רק אורז, ותוספת.
מסעדות סושי בדרום: מה יש בתפריט
סושי בדרום מוגש בהרבה מאוד מקומות, ולאו דווקא רק בכאלה שמגדירים את עצמם "מסעדות יפניות". מצד שני, מה שמייחד אולי מסעדות יפניות מול אסיאתיות אחרות, הוא זה שלצד הרולים השונים, המאקי ואורמאקי ולצד הסשימי, תמצאו גם מרקי ראמן ומנות בנטו, שאין במקומות שמגישים 'מוקפצים', אורז או נודלס.
התמחות נוספת של מקומות שונים בתחום היא סושי לנשים בהיריון: מדובר במנות שאין בהן דגים או פירות ים טריים. רובן מבוססות על ירקות ואם יש בהן דגים, הם יהיו מטוגנים או מאודים. כמו כן, אם מציעים סושי לנשים בהיריון, הוא מוכן על קרש ומשטח עבודה נפרד ומשתמשים להכנתו גם בסכין מיוחד, נפרד, שלא בא במגע עם דגים טריים.
כמעט כל סושיה בדרום שמעריכה את עצמה מגישה או מציעה גם מגשי סושי לאירועים: מדובר בשילוב של מספר גדול של רולים או מנות, במגוון גדול של מילויים ותוספות. יש כמובן מגשים גדולים או קטנים, צמחוניים או כאלה שהדגש עליהם הוא דווקא דגים.
לא קשה למצוא סושי מומלץ: עשו חיפוש ב-B144 על פי מקום או מיקום על גבי מפה. הרבה סושי ברים בדרום מציגים תמונות של מנות נבחרות או של המקומות עצמם, ולהרבה יש המלצות של גולשים, שעוזרות לבחור. כאשר אתם עושים הזמנה, כדאי לבדוק ולהשוות מחירים על פי גודל הרול וסוגי התוספות.