קבלו את שבעת המאכלים השווים לפיקניק המושלם

יוצאים לפיקניק ביער או בחוף הים? קבלו רשימה של שבעה סוגי מאכלים, שיחזיקו מעמד כמה שעות בצידנית אך בלי קירור מיוחד

ארוחה בחיק הטבע

כשיוצאים לפיקניק, כדאי לחשוב על סוגי מאכלים שמתאימים לכולם – לילדים ולמבוגרים – ולמזג האוויר. 
ישראל היא מדינה חמה, כך שמלבד שימורים, לחם וירקות, קשה למצוא מאכלים שלא ידרשו שמירה על טמפרטורה נמוכה. יחד עם זאת, החלטנו לאסוף עבורכם רעיונות לשבעה מאכלים שניתן להכין מהם פיקניק מקורי ועשיר, גם אחרי כמה שעות ללא קירור מיוחד. 

לחמים מעניינים

הכינו לעצמכם מבחר יפה של לחמים מעניינים, ארוזים בשקית ניילון אטומה ככל האפשר. 
לחם מכל סוג יישמר היטב במשך כמה שעות לפחות ולא יתייבש כל עוד יהיה ארוז.

  • אם אתם רוצים לשמור לחם במשך יום שלם, גם לארוחת ערב, אתם יכולים להקפיא אותו מראש. 

ריבות

הכינו לעצמכם סלסלת ריבות מסוגים שונים, כולל ריבות "אקזוטיות", כמו ריבות מירקות שונים, קליפות הדרים וכדומה. כדאי לבחור ריבות שיש בהן חומציות טבעית גבוהה, כמו הריבות הבאות:

  • ריבת תפוזים מרים או פומלות
  • ריבת חצילים, עגבניות או בצל

ריבות פובידל, ריבות תות או דומות להן לא יהיה טעימות אם הן מתחממות, אפילו מעט, כיון שהן 'כבדות' באופיין. 

גבינות קשות

גבינות קשות מחזיקות היטב כמה שעות בצידנית, ויעברו אפילו יום שלם בלי קושי. 

  • בחרו גבינות קשות שממש מיועדות לשהייה ארוכה ללא קירור, כמו קישק או גבינות הרים מתיישנות. 

נקניקים קשים – יבשים או חצי יבשים

  • אתם יכולים כמובן להכין סנדוויצ'ים מראש, או לפרוס את הנקניקים האלה "בשטח" ולהכין לעצמכם פלטה מעניינת.

שלבו אותם ואת הגבינות בחמוצים או כבושים מעניינים, עם לחמים טובים וחרדל משומר, ויש לכם בראנץ' נפלא.

צנצנות סלט

הכינו סלט ירקות טרי-טרי וסגרו אותו ללא תיבול ובמיוחד ללא שמן או מלח, בצנצנת זכוכית שמיועדת לכבישה או בקופסאות פלסטיק "הרמטיות". 

  • קררו מראש עד כמה שניתן ותבלו בפיקניק, רק ממש לפני ההגשה. 

ירקות קלויים

הכינו מראש "סט" או מבחר של ירקות קלויים על הגריל: פרוסות של חצילים, פלפלים אדומים וצהובים קלויים, פרוסות בצל גדולות וכד'.
אחסנו בצנצנת או קופסאות פלסטיק והשתמשו כמתאבנים או כחלק מסלטי פסטה:

סלטי פסטה

סלטים אלה יכולים להחזיק יחסית זמן רב מחוץ למקרר, לשמור על המרקם והטעם.

  • בשלו את הפסטה כרגיל, אבל אל תתבלו אותה, והיא תשמור על מרקם סביר. 
  • בהגשה, הוסיפו מעט שמן זית ולימון, ירקות קלויים או ירקות טריים ואפילו פירות חתוכים. 

ועוד טיפ אחרון:
ככלל, לצד שימורים, תמיד טוב לארוז ירקות ופירות טריים, כמה לימונים, סכין טוב, מלח פלפל ושמן זית. כל אלה יכולים להיות בסיס לשלל מאכלים טעימים גם אחרי יום או יומיים "בשטח", וללא בישול.

חושבים לצאת לפיקניק ורוצים לקחת איתכם את כל הטוב הזה? היכנסו עכשיו לקטגוריית מעדניות באתר b144 ומצאו מעדנייה קרובה אליכם  
 

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144