שני מרקים שיחממו לכם את החורף

רוצים מרק שקל להכין, יחמם אתכם בערב חורפי קריר ויהיה טעים וגם מזין? הנה שני מתכונים למרקים שכאלה: מרק מינסטרונה עם פרמזן ומרק ירקות כתומים, עשיר בוויטמינים

מרק מינסטרונה בנוסח איטלקי

 מרק מינסטרונה

באיטליה, מרק זה משמש לניצול שאריות וירקות שיש במקרר או בכלל. נצלו את השיטה האיטלקית ואל תחששו להוסיף או להוריד ירקות, כראות עיניכם. 
אם אתם רוצים, הוסיפו לסיר, ממש בסוף הבישול, פילה אחד של אנשובי. הוא יחולל פלאים במרק שלכם. 

 

מרכיבים:

  • שמן זית כתית מעולה
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 2 מקלות סלרי קצוץ
  • שתי כפות יפות של רסק עגבניות
  • 2 כוסות ירקות קצוצים: תפוחי אדמה, קישואים, דלעת, שעועית ירוקה 
  • 4  שיני שום מעוכות
  • כוס פסטה 'צורות' כלשהי
  • 1 וחצי כוסות שעועית לבנה מבושלת
  • 2 כוסות כרוב לבן, חתוך
  • ½  כפית אורגנו מיובש
  • 1 פחית עגבניות קצוצות (320 גרם)
  • ליטר וחצי ציר ירקות
  • ½ ליטר מים
  • כפית וחצי מלח
  • 2 עלי דפנה
  • צ'ילי גרוס, לטעם
  • פלפל שחור גרוס, לטעם
  • 2 כפיות מיץ לימון 
  • גבינת פרמזן

 

הכנה:

  1. מחממים שלוש כפות שמן זית בסיר מתאים ואז מוסיפים בצל קצוץ, גזר, סלרי, רסק עגבניות וקורט מלח. 
  2. מבשלים, מערבבים לעתים קרובות, עד שהירקות מתרככים והבצל הופך שקוף, בערך 7 עד 10 דקות.
  3. מוסיפים את שאר הירקות, את השום והאורגנו. מבשלים עד שעולה ניחוח נעים מהסיר, כ-2 – 3 דקות.
  4. מוסיפים את תכולת פחית העגבניות הקצוצות ואת המרק והמים. מוסיפים את עלי הדפנה ופלפל צ'ילי וכן מעט פלפל שחור. 
  5. מביאים את המרק לרתיחה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה, עם מכסה סגור חלקית, עד שהירקות מתרככים. 
  6. לאחר כרבע שעה מוסיפים את הפסטה ואת השעועית והכרוב ומבשלים על אש בינונית-קטנה עד שהפסטה מתרככת לדרגת "אל דנטה".
  7. מרחיקים את עלי הדפנה, מוסיפים כפית מיץ לימון ומתקנים תיבול וממליחים.
  8. בהגשה מגררים כמות נדיבה של פרמזן על המרק שבקערית ומטפטפים כמה טיפות נוספות של שמן זית או שמן אורגנו.

 

מרק ירקות כתומים עם עירית קצוצה ושמנת חמוצה

 

מרק כתום

מרק חורפי קלאסי. השתמשו בכל הירקות או בחלקם, לפי טעמכם. לאחר שהמרק מתקרר, הוא נוטה להתמצק, אבל אל חשש: חימום חוזר יהפוך אותו שוב נוזלי.

 

מרכיבים:

  • 3 – 4 בטטות יפות (לא גדולות מדי)
  • 3 גזרים בינוניים, כתומים ככל האפשר
  • 150 גרם עדשים אדומות
  • 150 – 250 גרם דלעת 
  • תפוח אדמה קטן (לא חובה)
  • בצל יבש קטן
  • שמן זית לטיגון
  • חצי ראש שום 
  • חצי כפית כמון
  • כף כורכום
  • רבע כפית קינמון טחון
  • חצי כפית צ'ילי גרוס (פחות או יותר, לפי טעמכם)
  • כף חומץ
  • 2 ליטר ציר עוף או בשר או ציר ירקות
  • 5 – 6 ענפי פטרוזיליה או שורש פטרוזיליה קטן
  • מלח ופלפל לבן
  • מעט עירית קצוצה לקישוט
  • יוגורט או שמנת חמוצה להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הירקות השונים וחותכים לקוביות גדולות
  2. בסיר גדול, נותנים 3- 4 כפות שמן זית ומאדים בהן – על אש בינונית – את קוביות הבטטה. מערבבים עד השחמה ממש קלה – לא לשרוף!
  3. לאחר כחמש – שש דקות מוסיפים את הגזרים ושאר הירקות ומערבבים את התכולה של הסיר.
  4. מוסיפים את התבלינים ואת הנוזלים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה קלה, במכסה מכוסה חלקית.
  6. בתום הרתיחה מוסיפים מים חמים – אם צריך - מנמיכים את האש למינימום, וסוגרים את המכסה. 
  7. מבשלים כך עד שכל הירקות התרככו.
  8. בתום הבישול מתקנים טעם במלח ופלפל ומרסקים את תכולת הסיר למחית חלקה, בעזרת בלנדר מוט או "כובע סיני".  מתקנים שוב את כמות הנוזלים, אם צריך. 

להגשה: מחממים את המרק, יוצקים לקעריות הגשה ומקשטים במעט עירית קצוצה, אפשר לתת גם יוגורט או שמנת חמוצה ליד המרק. 

בא לכם מרק טוב, אבל לא מתאים לכם לבשל עכשיו? היכנסו לקטגוריית מסעדות באתר b144, בחרו מסעדה מומלצת וצאו לאכול משהו טעים! בתאבון.

הצטרפו לניוזלטר שלנו והישארו מעודכנים

מאשר/ת לקבל הצעות, מיילים ועדכונים מאתר b144