ספגטי ברוטב שמנת פטריות

אוהבים אטריות? מתים על פטריות? קבלו מתכון מהיר לספגטי ברוטב שמנת ופטריות שישנה את התפיסה שלכם על ארוחות מהירות ומזינות

רוטב שמנת פטריות

מצרכים

  • 500 גרם ספגטי מסוג פוזילי, קונכיות או סוגים דומים (רצוי לא אטריות ארוכות)
  • סלסלת פטריות טריות. אם רוצים – אפשר שתיים, מסוגים שונים
  • מכל שמנת מתוקה 38% שומן. אם אתם רוצים לחסוך קצת קלוריות, קנו שמנת 28%, אבל אין באמת משמעות לעניין...
  • חלב
  • שמן זית לטיגון
  • מעט אגוז מוסקט
  • שתי שיני שום קצוצות
  • מלח בישול
  • פלפל לבן

הכנה

המליחו והרתיחו מים בכמות מספקת – ליטר מים לכל 100 גרם פסטה; כף גדושה מלח גס ל- 5 ליטר, לערך.
לאחר שהמים רתחו, הוסיפו את פסטה ובשלו אותה לפי הוראות היצרן.

בזמן שהמים רותחים:

  1. קצצו את הפטריות – אין צורך לשטוף או לנקות אותן. אפשר להשתמש גם ברגליים, אם הפטריות צעירות.
  2. צקו שתי כפות שמן זית למחבת, תנו לו להתחמם על אש בינונית וטגנו בו את הפטריות.
  3. הוסיפו את השום וטגנו אותו מעט.
  4. הוסיפו את השמנת המתוקה וגררו מעט אגוז מוסקט לתוך השמנת.
  5. בשלו עד שהשמנת כמעט רותחת. תקנו תיבול והגישו על הפסטה. 
  • אם יש צורך לדלל מעט את הרוטב, השתמשו בחלב, ולא במים. 

אוהבים אוכל איטלקי? היכנסו למדור מסעדות במדריך b144 ותמצאו מסעדות איטלקיות ואחרות בקלות רבה.