מסעדת סוזאנה מציגה מתכונים לראש השנה

סוזאנה שוכנת בנווה צדק, מול מרכז סוזאן דלל. מי שמגיע לשכונה הוותיקה לטיול או סיור לא יכול להתעלם מהרחבה הגדולה, המוצלת. שם, תוכלו ליהנות מהמיטב המסורתי שמציעה המסעדה, שמביאה לנו הפעם 2 מתכונים חגיגיים

הו סוזאנה... במונחי ובמושגי המסעדנות המקומית שלנו, גילו של המוסד התל אביבי הזה שקול לזה של העיר בלבן: המסעדה חוגגת כבר 20 שנות עשיה, מה שהופך אותה לאחת מהוותיקות שבמסעדות ישראל, ממש כמו תל אביב, העיר העברית הראשונה.

סוזאנה שוכנת בנווה צדק, מול מרכז סוזאן דלל. מי שמגיע לשכונה הוותיקה לטיול או סיור לא יכול להתעלם מהרחבה הגדולה, המוצלת. שם, תחת הפיקוס הענק, תוכלו ליהנות מהמיטב המסורתי שמציעה המסעדה - מרק חרירה מרוקאי, ירקות ממולאים שונים,  לביבות כרישה, קובה במיה ומנות אחרות. במקביל, לצד המנות המסורתיות, יגישו לכם בשמחה מנות "מטרופוליניות" יותר כמו סלט ירקות שורש, דגים ופירות ים בגריל ועוד ועוד. השילוב התל אביבי הזה, שבין ישן וחדש, הוא כנראה מה שעומד בקסמו של המטבח של סוזאנה, שמביא לנו הפעם שני מתכונים חגיגיים במיוחד.

מחפשים מסעדות ? היכנסו לעסקים של b144

סלט ירקות שורש עם פטה / בולגרית

המתכון שלפנינו הוא דוגמא נפלאה למה שאפשר לעשות עם ירקות שורש כדי לקבל     סלט מקורי ורענן.

חומרים
סלק
2 גזרים
קולרבי
תפוז או אשכולית אדומה מפולטים
100 גר גבינת פטה / בולגרית
בוטנים קלויים ומומלחים

רוטב הדרים
מעט מלח גס
מעט סוכר חום
כף לימון סחוט
3 כפות מיץ תפוזים / אשכולית אדומה
4 כפות שמן זית    

אופן ההכנה
חותכים את הירקות לגפרורים דקים ומערבירים לקערה עמוקה. 
מוסיפים את חומרי הרוטב ואת הבוטנים ומערבבים.
מעבירים לקערת הגשה, מסדרים את הפילטים של התפוז / אשכולית, מפוררים את  הגבינה מעל ומקשטים בעלי נענע. 

פירות יבשים ממולאים בבשר טלה וצנוברים

המתכון שלפנינו - פירות יבשים ממולאים בבשר – דורש קצת סבלנות ואצבעות קלות וזריזות. עבודה סבלנית ומדויקת תפיק "ממולאים" יפהפיים, שכל אחד מהם יכול להוות  חטיף למנה ראשונה, וכמה מהם, בשילוב מנת פחמימות מתאימה, יהפכו בקלות למנה עיקרית יפה וחגיגית.

                                        

חומרים
12 פירות יבשים מכל סוג - תאנים, משמשים ושזיפים מגולענים
2 בצלים פרוסים
מעט שמן לטיגון
1/2 ליטר בירה כהה
2 - 3 מקלות קינמון
מלח ופלפל
למלית - 750 גר' בשר טלה טחון
2 בצלים קצוצים דק
חופן צנוברים קלויים
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
למשרה - 2 כפות דבש
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן עד להזהבה, מצננים ומעבירים לקערה יחד עם שאר חומרי המלית ומערבבים.
חורצים כיסים בפירות היבשים. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את הפירות היבשים כחצי שעה. ממלאים את הפירות בתערובת המלית ומהדקים.
מזהיבים במחבת עמוקה עם מעט שמן את פרוסות הבצל. מסדרים את הפירות הממולאים על הבצל, מוסיפים בירה, מעט מים, שארית המשרה, מלח, פלפל ואת מקלות הקינמון. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
מומלץ להגיש על אורז עם רוטב מהמחבת.

המתכון באדיבות מנחם נוי, השף והבעלים של מסעדת סוזאנה.